Tren plin de combustibil, în flăcări între Buşteni şi Azuga

Un vagon cisternă încărcat cu 56 de tone de benzină a luat foc joi dimineaţă, între Buşteni şi Azuga. 

Un incendiu a izbucnit, joi dimineaţă, la un vagon cisternă încărcat cu 56 de tone de benzină al unei garnituri formate dintr-un total de 22 de vagoane, traficul feroviar între Buşteni şi Azuga fiind blocat, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

Potrivit sursei citate, la momentul sosirii pompierilor, incendiul se manifesta cu flacără deschisă.

Vagonul cisternă afectat este încărcat cu 56 tone de benzină. Acesta a fost decuplat de restul garniturii care are în total 22 vagoane (18 vagoane cu motorină şi 4 vagoane cu benzină), la faţa locului fiind aşteptată o drezină pentru scoaterea liniei de sub tensiune.

ISU Prahova intervine cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, iar în sprijin acţionează şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) Breaza.

La acest moment, incendiul se manifestă fără flacără, iar echipajele lucrează pentru răcirea vagonului afectat.

"Incendiul a fost observat de impegatul din gara Bușteni. Garnitura se îndrepta către loc. Dârste, jud Brașov. Incendiul a fost anunțat la ora 04:34.

Traficul feroviar între Buşteni şi Azuga a fost reluat", precizează ISU Prahova. 

Explozie şi incendiu la AZO Mureş 

O explozie urmată de incendiu s-a produs marţi noaptea la staţia de amoniac 3 din cadrul Combinatului Chimic Azomureş, un bărbat de aproximativ 50 de ani suferind o fractură de membru superior. 

În urma evenimentului a fost transmis un mesaj RO-ALERT de informare a populaţiei din zona limitrofă a operatorului. Potrivit ISU Mureş, explozia s-a produs în jurul orei 01,00. Incendiul a fost  localizat, fără pericol de extindere, şi s-a  intervenit pentru lichidare.

ISU Mureş a precizat că nu există niciun pericol pentru populaţie sau personalul operatorului, fiind activată grupa operativă pentru gestionarea evenimentului. Reprezentanţii Azomureş precizează, pe Facebook, că a fost identificată cauza evenimentului de către operatorii instalaţiei.

Nu se înregistrează emisii de amoniac la nivelul platformei sau în afara ei. (...) Nu există pericol pentru comunitate, arată sursa citată. Potrivit reprezentanţilor combinatului, în timpul manevrelor de pornire a uneia dintre instalaţiile de producere a amoniacului de pe platforma Azomureş a avut loc un incendiu.

O persoana a fost rănită, a primit îngrijiri medicale la faţa locului şi este în afara oricărui pericol. Situaţia este acum sub control, este monitorizată de autorităţi, instalaţia unde a avut loc incendiul fiind oprită complet, mai arată sursa citată, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel