Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

Marți, 14 Septembrie, Consiliul Județean Argeș, împreună cu Școala Populară de Arte și Meserii și Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești, a organizat, la Pitești, Conferința Internațională cu tema “Tradiție și continuitate in valorificarea patrimoniului cultural imaterial”. 

„La conferință au luat parte Adrian Bughiu, vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș, D-na deputat Simona Bucura Oprescu, acad Gheorghe Păun, prof. univ. dr. Doina Banciu, vicepreședintele Academiei Oamenilor de Știință din România și prof. univ. dr Nicolae Panea, prorector - Universitate din Craiova, dr Iustin Dejanu, manager al Viticulturii și Pomiculturii Golești, Elena Iagăr, manager Școala Populară de Arte și Meserii Pitești, precum și cadre universitare și directori ai unor instituții de cultură din țară.

Manifestarea a participat un numeros public reprezentat de specialiști în domeniul patrimoniului, meșteri ai portului popular, profesori din învățământul preuniversitar, reprezentanți ai bisericii. Conferința a debutat cu vernisajul unei expoziții de costume populare din Argeș-Muscel.

Intervenție a doamnei Prof univ. dr. Doina Banciu 

În deschiderea conferinței, Prof univ. dr. Doina Banciu a prezentat o intervenție prin care a arătat ca tradiția trebuie să își găsească noi forme de prezervare, comunicare, valorificare în contextul societății Informaționale dar a și strategiei Europene privind societatea digitală, lansată de Comisarul European Ursula van der Leyden in Martie 2021, iar prof. univ. dr. Nicolae Panea a vorbit despre conservarea mentalităților de la sat și oraș.

În intervențiile lor, invitații au salutat ideea organizării acestui eveniment precum și necesitatea conservării și promovării patrimoniului imaterial național.
Lucrările conferinței se desfășoară pe parcursul a două zile și vor fi publicate într-un volum dedicat manifestării” arată un comunicat al organizatorilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel