EXCLUSIV  Titi Aur a dat din casă. Testul pe care ți-l dă ca să vezi cât de rău e să folosești telefonul la volan / video

Unsplash
Unsplash

Titi Aur a spus în ce constă un test pe care îl dă șoferilor la cursurile de conducere defensivă pe care le face.

Titi Aur a spus, în cadrul emisiunii De Ce Conducem, la DC News, în premieră, cum va decurge un exercițiu pe care îl va pune în practică în academia sa alături de cursanți, pentru ca aceștia să înțeleagă riscurile imense la care se expun atunci când utilizează telefonul mobil la volan.

„Folosirea telefonului sau a altor dispozitive la volan te pun într-un pericol major. În cadrul cursului de conducere defensivă ne-a fost prezentat un clip în care cineva care doar se uita la telefonul mobil, pentru două secunde nu vedea drumul în față. 2 secunde la 100 de kilometri pe oră, parcurgi 50 de metri. În ăia 50 de metri poate apărea orice“, a spus jurnalistul Florin Răvdan, care a făcut de curând cursuri de conducere defensivă la Academia Titi Aur.

„Mă puneți să dau din casă“, a replicat Titi Aur.

„Chiar acum am venit de la niște teste făcute, iar în curând vom face următorul exercițiu: Punem șoferul pe post de conducere, punem un buton pe care trebuie să apese, îl punem să se uite în dreapta, pe un laptop, să citească un nume - la fiecare cursant va fi altceva scris acolo - după care îl punem să apese pe buton. Cursantul o să vadă că toată treaba asta îi ia între 2 și 3 secunde, cu aproximație. Apoi o să trec la fiecare câte secunde a durat să se uite și să apese pe buton.

În partea a doua a exercițiului avem un parbriz special, pe care acum l-am testat și care se poate face opac instant, și construim un pieton care trece strada, După testul de mai sus, urcăm șoferul la volan, luăm timpul pe care l-a scos pentru a se uita pe ecran și a apăsa butonul, și îi facem parbrizul opac fix pentru acel timp la o viteză de 60 de kilometri pe oră. În acel timp, va trece și pietonul pe undeva. În acest fel, șoferul o să vadă cam cât e de periculos. În cele 2-3 secunde, la 60 de kilometri pe oră, faci în jur de 30 de metri. 

În acei 30 de metri, dacă nu vezi nimic, vei avea senzația că e o veșnicie. Cine vrea să încerce un exercițiu similar să meargă prin casă 2 secunde și jumătate cu ochii închiși și o să vadă ce pățește. Când va da cu capul de ușă va vedea ce înseamnă 2-3 secunde. Acesta e timpul în care, practic, te uiți când sună telefonul. Nu mai zic să scrii mesaje sau mailuri“, a spus, la De Ce Conducem, Titi Aur, specialist în conducere defensivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel