Surse judiciare: Echipamentul lotului olimpic NU era contrafăcut

Echipamentele livrate Comitetului Olimpic pentru sportivii care au reprezentat România la RIO nu sunt contrafaceri, fiind furnizate de Kappa Italia. În schimb, erau probleme clare de proastă excuție, precizează surse judiciare.

Echipamentul de foarte proastă calitate purtat de sportivii care au reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Rio a stârnit pe bună dreptate multe iritări publice dar și a sportivilor.

Campioana olimpică la spadă Ana Maria Popescu declara la revenirea în ţară de la Rio, că delegaţia României a beneficiat la JO de echipament de prezentare „de la ajutoare” şi că echipa refugaţilor a fost mai bine îmbrăcată.

Deși toate imaginile apărute cu echipamentul deșirat al sportivilor români lăsau impresia că acesta ar fi o „chinezărie” achiziționată din Complexul Europa și vândut la preț de echipament de lux, surse judiciare au declarat pentru EraNews că lucrurile nu stau așa.

Echipamentele livrate, furnizate de Kappa Italia

„Echipamentele livrate Comitetului Olimpic pentru sportivii care au reprezentat România la RIO nu sunt contrafaceri, fiind furnizate de Kappa Italia. Lucrurile stau cam așa: imediat după ce firma Pax Creative a câștigat contractul de la COSR a trimis comanda pentru lotul de echipament la Kappa Serbia, cu care s-a încheiat și contract. Cei din Serbia au spus că nu pot furniza cantitatea foarte mare de echipament într-un timp atât de scurt iar comanda din România a ajuns la Kappa Italia care a lucrat și furnizat echipamentul”, au explicat surse judiciare.

Aceleași surse explică că la recepția echipamentului în România s-a văzut că acesta prezintă deficiențe mari și pe cale de consecință în Procesul Verbal de recepție s-au trecut și mențiunile cu privire la aceste probleme.

„Astfel, deși poate suna straniu după ce s-au văzut imaginile, în cazul echipamentelor de la RIO nu e vorba de contrafacere ci proastă execuție care se poate rezolva printr-un proces comercial între părțile contractante și beneficiarul final. Înțeleg că s-a ales să se recepționeze echipamentul chiar cu deficiențe pentru că la momentul primirii acestuia mai erau două săptămâni până când începeau Jocurile Olimpice și nu mai era timp fizic pentru a se face altă comandă întrucât nu era doar echipament simplu ci era inscripționat cu diferite lucruri”, au declarat sursele Era News.

În acest moment există un dosar penal pe rolul Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 există un dosar penal instrumentat în colaborare cu polițiștii de la IGPR, dosar în care se anchetează toate aspectele legate de problemele avute de sportivii participanți la RIO cu echipamentul furnizat de Comitetul Olimpic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel