Standul de carte al României de la Frankfurt, "un soi de grajd gol"

10352024466_09c3bcbab6_c
10352024466_09c3bcbab6_c

Târgul de Carte Frankfurter Buchmesse este cel mai mare târg de carte din lume. Un român a fost dezamăgit. În mijlocul forfotei era un stand "gol", "anost" și "irelevant". 

[caption id="attachment_379838" align="aligncenter" width="640"] Foto: cristiandinu.info[/caption]

Iată ce a scris Cristian Dinu, pe blogul personal, despre standul de carte al României de la Frankfurt:

Cu bun gust, cu entuziasm și cu dorința de a te ridica peste ceilalți.

Cu mici excepții.

Și una dintre aceste rare excepții este standul României.

Evit în general să vorbesc de rău despre alții din respect pentru ce le iese uneori bine și din teama de a nu greși judecându-i incomplet. În schimb de această dată nu are rost să mă mai ascund după deget: standul României este un mare căcat alb. Un soi de grajd gol cu niște mese în mijloc și rafturi pe margine, încadrate de două roll-up-uri cu design făcut în Word, câte unul la fiecare poartă. Un grajd populat de două entități: un tânăr neras îmbrăcat într-un polar grena cu blugi și pantofi de parc, respectiv o tovarășă cu șal și coc, altfel destul de distinsă intelectuală. Vizitatorii sunt rari și neinteresați. Tânărul fuge de noi când ne aude vorbind românește, făcându-se că nu ne aude, apoi încearcă stângaci un ‘eins-zwei’ la un microfon pe care tehnicianul german îl monta așa, ca să fie. O tânără care apare una din mese și de care nu știm de unde este ne răspunde fâstâcită că nu știe de ce arată în acest hal standul: “N-au știut până în ultima clipă”, ne zice. N-au știut ce?

Pleci dezamăgit și dai de celelalte standuri frumoase și pline de lume: Islanda, Letonia, Malaezia, oricare. Zecile sau suta de mii de euro cheltuite pentru această participare au fost în zadar. Câteva mii de români s-au trezit dimineața și s-au dus la muncă jumătate de an ca să plătească taxe acestui stat mizerabil care i-a cheltuit pentru ca o doamnă cucoană să aibă niște zeci de metri pătrați sub picioare. Câteva milioane de români au pierdut ocazia de a își avea cultura promovată din cauza unor incompetenți.

Cristian Dinu îl găsește vinovat pe ministrul Culturii, pentru că a ucis "cultura unui loc de lume pentru care tot el este responsabil".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel