Spectacolul 'BabyBlues', în regia lui Victor Olăhuţ, în premieră la Teatrul Nottara

Spectacolul 'BabyBlues', în regia lui Victor Olăhuţ, va fi prezentat în premieră la Teatrul Nottara luni, de la ora 19,30, informează un comunicat transmis AGERPRES.

'BabyBlues' este un spectacol care vorbeşte despre experienţa de a fi mamă, despre bucuriile şi greutăţile cu care se confruntă femeile care nasc şi îşi cresc copiii în diferite medii sociale, despre depresia post-natală şi felul în care aceasta se manifestă, e privită şi tratată în societate. Depresia post-natală, un subiect sensibil despre care se vorbeşte prea puţin, afectează 1 din 7 mame', se arată în descrierea spectacolului.

Din distribuţie fac parte Alina Mîndru, Florentina Năstase şi Ana Turos, dramaturgia este semnată de Adriana Sână, iar documentarea este realizată de Alina Căprioară. Potrivit sursei citate, echipa 'Cultură'n Şură', care duce de obicei spectacole de teatru în mediul rural, a ales de această dată să facă drumul invers, şi anume să aducă poveştile femeilor de la sat pentru a fi auzite în marile oraşe.

Spectacolul este bazat pe poveşti reale şi a rezultat în urma desfăşurării unui proiect mai amplu, intitulat 'Femeie. C.L.A.R. Sat. Teatru'. 210 femei din mediul rural din jurul Bacăului au beneficiat de consiliere medicală şi psihologică profesionistă gratuită. În urma unor şedinţe de terapie de grup şi individuale susţinute de psihologul Alina Căprioară au fost documentate mai multe mărturii ce au devenit baza acestui spectacol. După premiera de la Bucureşti spectacolul va fi prezentat la Teatrul municipal 'Bacovia' din Bacău pe 28 mai, la Teatrul Naţional 'Vasile Alecsandri' din Iaşi pe 29 mai, la Teatrul Naţional 'Radu Stanca' din Sibiu pe 30 mai şi la #Reactor din Cluj pe 1 iunie. Intrarea este gratuită la toate cele cinci spectacole în limita locurilor disponibile. Rezervările se fac la numărul 0730.959.793 prin sms/watsapp sau telefonic de luni până vineri între orele 11,00 - 18,00, email - [email protected]. Proiectul este derulat de Fundaţia de Sprijin Comunitar în parteneriat cu Asociaţia Mutatis Mutandis şi Asociaţia Cultură'n Şură şi finanţat prin programul 'În stare de bine'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel