Spectacol inedit în mansarda muzeului

Muzeul Național al Literaturii Române vă așteaptă în vinerea de dinaintea Floriilor cu un spectacol-eveniment.

La 30 martie 2018, ora 18.00, în Mansarda MNLR, Rodica Mandache, studenții săi și Doina Lavric Parghel vor readuce în memoria tuturor celor care vor trece pragul Muzeului Național al Literaturii Române atât versuri scrise de Nicolae Iorga, Vasile Voiculescu, Alexandru Macedonski, Vasile Alecsandri, Mihai Eminescu, Nichita Stănescu, Tudor Arghezi, Ioan Alexandru, cât și cântece vechi pe care înaintașii noștri le cântau în această perioadă atât de specială a anului, se arată într-o comunicare a MNLR.

„În lumea aceasta ce pare că nu-și mai găsește locul, Muzeul Național al Literaturii Române dă șansa publicului vizitator de a găsi un răgaz pentru a se apleca asupra slovei unor scriitori, de a descoperi frumusețea rostirii versurilor și de a pătrunde în universul lăuntric al acestora cu ajutorul actriței Rodica Mandache, a studenților săi Diana Iorgu, Emanuel Varga, Gabriela Enescu, Laurențiu Bondarenco, Gianina Crivăț, Dragoș Stoica, Ionela Buzatu, Daniel Bițescu, Alexandra Zamfirescu, Magdalena Pisaltu, dar și a interpretei de muzică veche Doina Lavric Parghel.

Patruzeci de zile a durat potopul lui Noe. Patruzeci de zile a stat Moise în Muntele Sinai. Patruzeci de zile a postit Mântuitorul. Patruzeci de zile durează şi Postul Paştilor. E un timp suficient ca să te pregăteşti pentru marele eveniment care urmează, Învierea Domnului, eveniment bisericesc, mântuitor.

Mircea Eliade spunea că „pentru a aştepta binele trebuie să înlăturăm răul existent, pentru că din haos se naşte întotdeauna armonia". Pustnicii numesc rugăciunea Plugăria sufletului. Este adevărat, de vreme ce numai prin rugăciune îndurarea lui Dumnezeu desţeleneşte sufletele noastre, şi până şi cele mai uscate inimi dau rod, căci da, ţii post de mâncare, dar ai nevoie mult mai mare de hrană spirituală, iar rugăciunea ţi-o oferă din plin."

Acest spectacol special gândit pentru suflet are intrarea liberă, în limita locurilor disponibile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel