EXCLUSIV  Sondajul Iohannis vs. Ciolacu la care au răspuns peste 60.000 de oameni. Rezultat vot

Președintele Klaus Iohannis a generat reacții pozitive și negative după ieșirea sa legată de Ținutul Secuiesc și acuzația că PSD vrea să vândă Ardealul. 

DCNEWS a realizat un sondaj după acea ieșire, sondaj în care au votat peste 60.000 de cititori ai site-ului, dovadă că tema este una la care reacționează opinia publică, pozitiv sau nu. 

După cum se poate observa în graficul de mai jos, 63,4% consideră că președintele NU a procedat corect acuzând PSD că vrea să vândă Ardealul. Ei reprezintă 39.867 de voturi. 22.984 au votat că președintele DA, a reacționat corect când a făcut această acuzație, reprezentând un procent de 36,6%. 

Jurnalistul Val Vâlcu a subliniat că ”atacul lui Klaus Iohannis prinde la publicul lui, dar nu și la publicul PSD, atent la tema naționalistă, în permanente fricțiuni cu UDMR, ceea ce face greu de crezut că PSD are jocuri cu ungurii. Pentru electoratul lui Klaus Iohannis, tema naționalistă nu este familiară. Dacă electoratul său ar fi fost naționalist, în 2014 ar fi rezonat cu mesajul lui Victor Ponta ”mândri că suntem români”. Simpatizanții PSD nu ar putea fi convinși că PSD vinde Ardealul. Pe de altă parte, pentru votanții lui Klaus Iohannis, europenist, occidentalist, ideea că ne ia Ardealul, din nou, nu prinde. Sondajul nostru asta reflectă: e o manevră politică fără succes, fără pierderi, dar și fără câștiguri”. 

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel