EXCLUSIV  "Şoferul român merge în sensul giratoriu cum îl apucă". Titi Aur trage un semnal de alarmă. Exemplu cu o maşină de şcoală la Arcul de Triumf

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Titi Aur, instructor de conducere defensivă, atrage atenţia asupra modului în care se circulă în ţara noastră în sensurile giratorii şi în intersecţii. 

"Regula spune aşa. Când intru în sensul giratoriu sau când intru în intersecţie la modul general, pe banda de pe care am intrat trebuie să şi ies. Nu schimb banda în intersecţie. Mai puţin când vreau să trec de pe exterior pe interior, cu acordare de prioritate. La noi vezi şoferi care de pe banda 1 fac la stânga şi se încadrează direct pe banda doi pe strada pe care tocmai intră. Sau invers, de pe banda doi se încadrează pe banda 1. Şi atunci, cel care este paralel cu el rămâne pe lângă drum sau îl loveşte. 

În intersecţie nu se schimbă banda. 

E adevărat că la noi sunt multe locuri unde pleci de pe 2 benzi şi intri pe o singură bandă sau de pe o singură bandă şi intri pe două. Dar respecţi banda pe care eşti. Respectând banda, nu ajungi la situaţii dificile. 

Din păcate, şoferul român merge în sensul giratoriu cum îl apucă", a declarat Titi Aur. 

Fază tare la Arcul de Triumf

"Eu am asistat la o fază la Arcul de Triumf. Deşi înţeleg că nu aveau ce să caute acolo, fiind într-o duminică dimineaţă, maşinile de şcoală. Mergând dinspre Casa Presei înspre Piaţa Victoriei, la Arcul de Triumf, care nu e un sens giratoriu, eu eram pe banda trei, un taxi pe banda doi şi o maşină de şcoală pe banda 1. Când a plecat maşina de şcoală, a plecat în linie dreaptă, ajungând în dreptul Arcului de Triumf pe banda trei. Ne-am oprit şi eu şi taxiul. Asta făcea elevul cu instructorul în dreapta. Era relaxată circulaţia, dar nu aşa se face. Dacă el face aşa în şcoala de şoferi, după aceea cum credeţi că va face? Problema noastră pleacă de la educaţie, de la programa de şcoală de şoferi, apoi de la educarea instructorilor în sensul corect, pe urmă pregătirea examinatorilor, ca să ţină cont de toate aspectele. Abia apoi intrăm la pregătirea şoferilor. Se învaţă lucruri greşit în şcoala de şoferi", a mai declarat Titi Aur la DC Conducem. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel