Cum economisești până la 25% din benzină și motorină. Trucurile pentru care vei fi recunoscător

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

 

 

 

Posesorii de mașini pe benzină și diesel ar putea să își vadă consumul de combustibil scăzând cu 25% doar dacă renunță la un singur element în acest weekend, potrivit specialiștilor în autoturisme. Aceștia au evidențiat faptul că portbagajele de plafon ale mașinilor (bările transversale), folosite adesea pentru transportul bicicletelor, pot afecta serios aerodinamica unui vehicul.

Experții au avertizat că orice accesoriu suplimentar de pe o mașină poate "diminua aero-eficiența" și poate crește rezistența la înaintare, ceea ce duce la creșterea consumului de combustibil. Aceștia au subliniat că utilizarea unui portbagaj de plafon ar putea consuma cu până la 25% mai mult combustibil, ceea ce ar însemna o lovitură puternică pentru portofelele șoferilor care au deja probleme.

Adaosurile externe pot diminua aerodinamica

Chiar și atunci când nu este utilizat, un portbagaj de plafon gol poate duce la o creștere de 15% a consumului de combustibil. Specialiștii au detaliat: "Mașinile sunt proiectate pentru a fi cât mai aerodinamice posibil, ceea ce înseamnă că sunt concepute pentru a reduce rezistența la înaintare, dar adaosurile externe pot diminua această aeroeficiență și pot crește rezistența la înaintare." 

De asemenea, au adăugat un sfat util pentru șoferi: "Sfat util - deschiderea plafonului și a geamurilor poate fi în general inutilă, dar dacă le țineți deschise doar atunci când este necesar, puteți îmbunătăți eficiența combustibilului."

Pe lângă faptul că afectează aerodinamica unei mașini, greutatea suplimentară a portbagajelor de plafon voluminoase contribuie, de asemenea, la greutatea totală, reducând și mai mult eficiența consumului de combustibil, potrivit The Mirror.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel