Simpozionul științific in memoriam Mielu Zlate la Universitatea București

Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității București, prin intermediul Departamentului de Psihologie, a organizat la sfârșitul săptămânii trecute, la sediul Facultății de Psihologie, un emoționant simpozion științific în memoria profesorului Mielu Zlate (1937-2006).

Mielu Zlate, personalitate marcantă  a psihologiei românești, mai ales după Revoluție (amintim că Facultatea de Psihologie a fost interzisă în România din 1978 și reînființată în 1991)  a fost omagiat atât prin discursuri emoționante venite din partea unor foști colegi sau fost studenți, deveniți astăzi profesori ai Facultății și printr-o sesiune de comunicări științifice.

Astfel sub coordonarea profesorului universitar Eugen Avram, Șeful Catedrei de Psihologie din cadrul FPSE și a doamnei conferențiar universitar Florinda Golu, s-au evocat momente deosebite care au conturat expresia personalității profesorului Zlate și a felului în care acesta a marcat generațiile de psihologi de după 1990.

Au ținut să depene amintiri profesorii Valeria Negovan, Romeo Zeno Crețu, Ion Duvac, Georgeta Pânișoară, Florinda Golu, Eugen Avram  și mulți alții, amfiteatrul care a întrunit deopotrivă dascăli și studenți fiind neîncăpător.

Profesorul Zlate, recunoscut pentru exigența sa, menționată ca punct comun în discursurile tuturor, pe cât de bun la suflet, pe atât de strict în ceea ce privește cunoașterea materiei de către cei pe care i-a avut spre formare. Așa poate se explică faptul că cele mai căutate manuale pentru cei care vor să susțină examenul de admitere la Facultatea de Psihologie din cadrul Universității București, încă rămâne cel coordonat de Zlate. Astăzi unul din amfiteatrele modernei clădiri a Facultății de Psihologie de pe strada Ana Davila poartă numele lui Mielu Zlate.

O parte din arhiva fotografică folosită cu prilejul acestui eveniment a aparținut unui alt distins profesor și coleg de generație cu Zlate, domnul Pantelimon Golu (1934-2015) personalitate care cu siguranță va fi omagiată în anii care vor veni. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel