Simon Pagenaud, felicitat de Donald Trump după victoria în cursa de 500 mile de la Indianapolis

Simon Pagenaud, primul francez care a câştigat prestigioasa cursă de 500 de mile de la Indianapolis după 1920, a avut surpriza de a fi felicitat direct prin telefon de preşedintele american Donald Trump, informează AFP. 

'Este genial să fii sunat de preşedintele SUA ca să fii felicitat. Este un moment absolut special, este clar', a precizat Pagenaud după victoria de duminică. Roger Penske, proprietarul echipei sale, este un apropiat al miliardarului republican. El i l-a dat la telefon lui Pagenaud pe Donald Trump, care a urmărit cursa şi victoria pilotului francez din Japonia, acolo unde se afla în vizită de stat. 'Când Roger este cel care îţi dă telefonul, ştii că nu este o glumă. Nu-mi reveneam', a explicat Pagenaud.

Preşedintele american l-a invitat cu această ocazie la Casa Albă, aşa cum impune tradiţia în Statele Unite pentru marile evenimente sportive. Dar această tradiţie a devenit un subiect de dispută după alegerea lui Trump. Echipa Golden State Warriors, printre altele, câştigătoarea ultimelor două titluri din NBA, a boicotat această vizită pentru a protesta împotriva măsurilor luate de administraţia Trump în materie de imigrare. Dar Pagenaud a reamintit că el nu face politică.

'Nu contează ideile preşedintelui, eu nu sunt în politică. Eu sunt în sportul automobilistic şi nu vorbesc despre politică', a afirmat pilotul francez, câştigător al Campionatului IndyCar în 2016. Simon Pagenaud a devenit duminică primul pilot francez care reuşeşte să se impună în legendara Cursă de 500 mile de la Indianapolis, după aproape un secol de la victoria compatriotului său Gaston Chevrolet, câştigătorul ediţiei din 1920.

Graţie acestui succes, Simon Pagenaud a urcat pe prima poziţie în clasamentul general al campionatului IndyCar, devansându-l cu un punct pe americanul Josef Newgarden, coechipierul său de la Penske, clasat pe locul al patrulea duminică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel