Șeful UEFA, despre sărutul lui Rubiales: Voi, jurnaliștii, sunteți cei care ați dus subiectul la acest nivel

FOTO: captura video  Twitter@DrACactivism
FOTO: captura video Twitter@DrACactivism

Aleksander Ceferin, șeful UEFA, a făcut declarații privind cazul lui Luis Rubiales.

Gestul controversat al lui Luis Rubiales (46 de ani) continuă să fie adus în discuție și la o lună distanță după finala Campionatului Mondial de fotbal feminin, Spania - Anglia, scor 1-0. 

La acea vreme președinte al Federației Spaniole de Fotbal, Rubiales, a sărutat-o pe gură pe jucătoarea Jenni Hermoso, fără voia ei, imediat după ce i-a dat medalia de campioană mondială. Din cauza unei presiuni publice uriașe, Rubiales a cedat și și-a anunțat recent demisia. 

Aleksander Ceferin, șeful UEFA, reacție surprinzătoare despre gestul lui Luis Rubiales

Deși multă lume a catalogat gestul lui Rubiales drept agresiune sexuală, iar Hermoso i-a făcut plângere penală fostului șef RFEF pentru același lucru, Aleksander Ceferin consideră că totul este o exagerare. 

"Am vorbit de câteva ori. Gesturile sale au fost nepotrivite și inconștiente, nu putea câștiga această bătălie. I-am spus că ar fi mai bine să-și dea demisia. Dar nu pot să știu cât de mult l-a influențat sfatul meu.

Când am citit că este o infracțiune serioasă... Sunt avocat de drept penal și mi s-a părut complet ilogic așa ceva. Voi, jurnaliștii, sunteți cei care ați dus subiectul la acest nivel", a spus președintele UEFA.

Vezi și: Sărutul de la ”Naționala” feminină a Spaniei: ”Picătura care a umplut paharul”

Jenni Hermoso a depus plângere pe numele lui Luis Rubiales

La începutul lunii, Hermoso a depus plângere la Parchet. A fost o condiţie indispensabilă pentru ca Parchetul, care la sfârşitul lunii august a deschis o anchetă preliminară împotriva lui Rubiales pentru "agresiune sexuală", să poată efectua urmărirea penală.

De la o recentă reformă a Codului Penal spaniol, un sărut neconsimţit poate fi considerat o agresiune sexuală, o categorie penală ce reuneşte orice tip de violenţă sexuală, conform digisport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel