Sărutul de la ”Naționala” feminină a Spaniei: ”Picătura care a umplut paharul”

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

În spatele sărutului de la ”Naționala” de fotbal se ascund probleme mai grave afirmă fostul căpitan al reprezentativei iberice.

Gestul făcut de președintele Federației Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, la ceremonia de la finalul Cupei Mondiale feminine, acel ”sărut forțat” pe care i l-a dat jucătoarei Jenni Hermoso, este ”picătura care a umplut paharul”, în opinia fostului căpitan al ”naționalei” Spaniei, Veronica Boquete, potrivit unui interviu acordat AFP, scrie Agerpres.

Mai mult, acesta ascunde în spatele său probleme mult mai grave, care se întâmplă atunci când nu sunt camerele de filmare.

”Este picătura care a umplut paharul, pentru că întâmplându-se asta, în văzul unei lumi întregi, asta înseamnă că, atunci când nu există camere de filmat, când nu mai este nimeni în preajmă, când nu este o finală de Cupă Mondială, multe alte lucruri se produc, iar să lăsăm aceste lucruri să continue nu este cazul”, a afirmat jucătoarea de 36 de ani, care evoluează în Italia la Fiorentina.

Fosta purtătoare a banderolei de căpitan a fost exclusă de la echipa naţională în 2017, după ce a denunţat atitudinea şi incompetenţa, conform acesteia, a selecţionerului Jorge Vilda, care a câştigat titlul mondial cu Spania în ciuda tensiunilor dintre el şi jucătoare.

”La echipa naţională, dacă te plângeai sau voiai să îmbunătăţeşti lucrurile, cel care ar fi trebuit să răspundă nu te asculta şi cel mai adesea suportai consecinţele, anume excluderea de la echipa naţională. Deci, acest incident a provocat teamă de consecinţe”, a adăugat ea.

Bărbații, ”mentalitate misogină” la adresa sportivelor

Denunţând în mod special tratamentul aplicat femeilor în fotbalul profesionist, atacanta cu 56 de selecţii a adăugat: ”Aproape întotdeauna, în lumea fotbalului, oamenii de acolo sunt bărbaţi, iar ei au întotdeauna o mentalitate misogină.

Deci, este un război constant. Noi avem nevoie de oameni care lucrează pentru noi (femeile) şi care îşi doresc să facă asta şi nu pentru că este o obligaţie”.

Șeful FSF susține că sărutul a fost consimâit. refuzând să își dea demisia din funcție, asta deși sportiva a dezmințit că a fost de acord să fie sărutată.

De altfel, FIFA l-a suspendar provizoriu pe Rubiales pentru 90 de zile.

Citește și: Sărutul de la naționala de fotbal a Spaniei: Federaţia a calificat drept 'minciuni' acuzaţiile aduse lui Luis Rubiales

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel