Scriitori în Școală și Cafeneaua culturală aniversară

Flaviu Predescu / 15 dec 2017 / 13:45 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

În luna decembrie Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba vine cu un cadou inedit pentru cititori: ultimele ediții din acest an ale proiectelor ,,Cafeneaua culturală aniversară” și ,,Caravana literară a scriitorilor în școli” avându-l ca invitat special pe scriitorul și cantautorul Adrian Sărmășan.

„Rolul unei biblioteci publice într-o comunitate este și acela de a păstra vie în rândul membrilor comunității opera unor personalități culturale contemporane care au ajuns la vârsta la care se poate spune pe bună dreptate că au contribuit în mod esențial la îmbogățirea patrimoniului cultural național.” a declarat expertul în relații publice al BJLBA, doamna Daniela Floroian

Pornind de la acest obiectiv, luni 18 decembrie 2017, începând cu orele 18,00, va avea loc la sala de festivități a Hotelului Cetate din Alba Iulia, ultima ediție din acest an a Cafenelei Culturale Aniversare. În cadrul evenimentului vor fi înmânate Diplome Aniversare pentru întreaga activitate desfășurată pe tărâm cultural și pentru importanta contribuție avută la îmbogățirea patrimoniului cultural al județului Alba, personalităților culturale născute în luna decembrie. Aceștia sunt: Ioan Bocșa, Iosif Fiț, Vasile Remete și Angela Târziu. Diplomele vor fi înmânate de reprezentanți ai organizatorilor și reprezentanți ai administrației locale. 

Momentele artistice din cadrul evenimentului vor fi susținute de pianista Diana Dava Barb și de cantautorul Adrian Sărmășan, care va fi prezent la Alba Iulia și la ultima ediție a proiectului ,,Caravana literară a scriitorilor în școala”. Caravană va poposi în data de 17 decembrie 2017 în mijlocul elevilor de la Colegiul Național Militar ,,Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Alături de Adrian Sărmășan vor mai fi prezenți la colegiul militar scriitorii Cornel Nistea, Lucian Dragoș Bogdan, Petre Paul și Daniela Floroian.

Proiectele fac parte din Programul minimal 2017 al instituției 8 IDENTITATE ȘI VALORI CULTURALE/8.3 Cafenea culturală-Aniversări culturale, și 4.ANIMAȚIE CULTURALĂ/4.10 Carvana literară a scriitorilor în școală. 

Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba. Se vor oferi cadouri simbolice fiecărui sărbătorit, Compania Jidvei și magazinul Selgros, cărora le mulțumesc pe această cale pentru sprijinul acordat.

[citeste si] 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24