Scriitori contemporani – ghizi la muzeul literaturii

Un comunicat al Muzeului Național al Literaturii Române anunță că „Dan Stanca vine la Scriitori contemporani la muzeu, sâmbătă, 9 iunie 2018, începând cu ora 13.00, pentru a parcurge un tur ghidat al istoriei literaturii române, oferind vizitatorilor și cititorilor experiența unei vizite unice printre manuscrisele, obiectele personale, obiectele de artă care au aparținut sau au fost colecționate de scriitorii români prezentați în expoziția de bază, la sediul MNLR din Str. Nicolae Crețulescu 8.”

Ideea Muzeului Național al Literaturii Române, condus de Ion Cristescu, este de a da posibilitatea cât mai multor cititori și vizitatori de a interacționa cu scriitori contemporani aflați în postura de ghizi ai muzeului, prezentând o perspectivă proprie și cât mai originală.

Despre Dan Stanca

Dan Stanca (n. 1956) este prozator și romancier. A debutat în 1992 cu romanul Vântul sau țipătul altuia, a publicat peste 20 de romane, multe dintre ele premiate, majoritatea, influențate de gândirea filozofului ezoteric René Guénon și a filozofului român Vasile Lovinescu. Dintre romanele sale amintim: Aripile arhanghelului Mihail (1996), Apocalips amânat (1997), Morminte străvezii (1999), Ultimul om (Iași, 1999), Drumul spre piatră (2002), A doua zi după moarte (2003), Mut (2006), Noaptea lui Iuda (2007), Mare amară (2014), Ghetsimani '51 (2015).

„Pentru mine, un roman este transformarea demonului în înger. Aceasta este ideea mea estetică și crezul meu literar. Mi-am gândit cărțile ca pe un proces spiritual, în care plec de undeva de foarte jos, sau în orice caz, dintr-o materie foarte frământată și chinuită, ca să ajung la o transparență, la o zonă să zic angelică, unde sensurile spirituale se pot desluși." spune Dan Stanca

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel