Ruiz Jr. vrea să lupte la New York cu Joshua; promotorul Hearn ameninţă cu acţiuni în justiţie

Campionul mondial al greilor, pugilistul Andy Ruiz Jr., spune că ar dori să dispute revanşa cu britanicul Anthony Joshua, din decembrie, la New York, şi nu în Arabia Saudită, aşa cum s-a anunţat iniţial.

Deocamdată nu am semnat nimic, negociem toate aspectele. Staff-ul adversarului meu vrea să luptăm în Arabia Saudită, dar eu trebuie să discut cu membrii echipei mele. Eu aş vrea să luptăm la New York, acolo unde l-am mai învins, dacă vrea revanşa eu i-o acord acolo, a spus Ruiz Jr.

În replică, promotorul lui Anthony Joshua, Eddie Hearn, a susţinut că ambele părţi au fost de acord cu disputarea meciului revanşă în Arabia Saudită, şi a ameninţat cu acţiuni în justiţie în cazul în care staff-ul lui Andy Ruiz Jr. s-ar răzgândi.

În urmă cu două zile, Hearn susţinea la Londra ideea controversată de a organiza revanşa contra americanului Andy Ruiz Jr în Arabia Saudită pentru titlurile IBF, WBA şi WBO la categoria grea, estimând că "aceasta poate schimba boxul".

Meciul Joshua-Ruiz Jr. ar urma să se dispute pe 7 decembrie într-un mic oraş din Arabia Saudită, la Dariya, la şase luni de la înfrângerea surprinzătoare a britanicului la Madison Square Garden.

"Au fost multe discuţii pe marginea locului unde se va ţine meciul. Trebuia să mergem undeva unde credem în box, unde avem o viziune", a spus Hearn într-o conferinţă de presă.

"Trebuie să înţelegem că există şi o altă lume în afară de Cardiff şi Madison Square Garden. Este un eveniment care ar putea schimba boxul pentru totdeauna", a adăugat el, evocând alte evenimente sportive majore organizate în regatul saudit.

"Uitaţi-vă la toate evenimentele care s-au desfăşurat aici înaintea noastră: a fost Formula 1, circuitul european de golf (EPGA), Supercupa Italiei şi catch", a mai precizat omul de afaceri, convins fiind că "va fi un moment emblematic pentru box".

Amnesty International a criticat Arabia Saudită, menţionând un record de încălcări ale drepturilor omului, printre care asasinarea ziaristului saudit Jamal Khashoggi şi războiul condus împotriva Yemenului.

După înfrângerea suferită prin KO în repriza a 7-a, Anthony Joshua, pe atunci neînvins, încearcă să-şi reabiliteze imaginea şifonată activând o clauză de revanşă pe care staff-ul său a inclus-o în contract.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel