Romano Fenati, dat afară de la Marinelli Snipers: "Un coșmar"

Pilotul italian Romano Fenati (Kalex), suspendat deja pentru următoarele două competiţii din campionatul mondial la clasa Moto2, a fost dat afară de echipa Marinelli Snipers pentru care concura, în urma gestului nesportiv şi periculos comis duminică în timpul Marelui Premiu de motociclism viteză al statului San Marino.

Fenati, 22 de ani, a fost descalificat în cel de-al 23-lea tur al cursei după ce, în mod deliberat, i-a tras frâna motocicletei compatriotului său Stefano Manzi (Suter) susţinând ulterior că acesta l-ar fi şicanat de câteva ori pe traseu.

Un astfel de gest a pus în pericol viaţa unui alt competitor şi nu poate fi trecut cu vederea sub nicio formă. Romano Fenati nu va mai concura de acum pentru echipa Marinelli Snipers, se arată într-un comunicat al echipei.

Cer scuze întregii lumi sportive. În această dimineaţă, cu mintea limpede, aş fi vrut ca incidentul să fi fost doar un coşmar, a scris luni, pe o reţea de socializare, Romano Fenati.

Competitorii trebuie să concureze de o manieră responsabilă, fără a pune în pericol alţi concurenţi sau participanţi, atât pe pistă, cât şi în zona standurilor, se arată într-un comunicat al Federaţiei internaţionale de motociclism, unde s-a anunţat suspendarea lui Fenati pentru următoarele două curse de Grand Prix.

Ca urmare a manevrei sale iresponsabile, Fenati, fost concurent la clasa Moto3, al cărui caracter irascibil este cunoscut, va rata Marele Premiu al Aragonului (23 septembrie) şi cel al Thailandei (7 octombrie).

Fenati, care poate poate face apel împotriva sancţiunii primită, ocupă în prezent locul 19 în clasamentul Moto2, cu 14 puncte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel