Relu Auraș caută noua generație de aur a boxului românesc

Viitorii campioni ai boxului românesc și-au demonstrat valoarea la trialul de verificare și selectie pentru lotul național de tineret. Juniorii au boxat sub privirile antrenorului lotului de seniori, Relu Auras, și ale fostului mare campion, Dorel Simion.

Federația Română de Box a organizat, în perioada 19-21 noiembrie, un trial de verificare și selecție pentru definitivarea lotului național de tineret care va reprezenta România la competițiile rezervate acestei categorii de vârstă în 2020. Anul viitor sunt programate atât Campionate Europene, cât și Campionate Mondiale de tineret.

Prezent la eveniment, Dorel Simion, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Sydney și actual secretar general al federației, este convins că boxul românesc are un viitor strălucit.

“Eu îi cunosc, îi știu de la juniori, o parte dintre ei sunt niște copii de excepție care, cu multă muncă, pot face performanță la seniori. Suntem încrezători, nu neglijăm prezentul, dar acordăm o mare importanță viitorului. Cei pe care i-am văzut aici și cei de la tineret vor fi viitorul boxului” susține Dorel Simion, secretar general FR Box.

Reconstrucția lotului național

De la trial nu a lipsit nici Relu Auraș, antrenorul lotului național de seniori. Tehnicianul care a pregătit numeroși campioni consideră că o nouă generație de aur a boxului românesc este pe cale să apară.

“Am văzut aici câteva talente care vor completa lotul de tineret iar apoi vor veni la seniori. De vreo doi ani m-am apucat de reconstrucția echipei naționale, pe care vrem să o ducem la viitoarea Olimpiadă. Acum reconstruim, astfel încât, în 2024, să avem o echipă cum am avut altădată. Dacă nu aș visa la medalii olimpice, nu aș mai fi aici”, a declarat Relu Auraș, antrenor lot național de box.

Visul olimpic

Multiplu campion național și medaliat cu bronz la Campionatele Europene de juniori din 2017, Tavi Dobre a trecut cu bine peste trialul de la București. Pugilistul de la categoria 60 kg speră că i-a impresionat pe antrenori și visează la o medalie olimpică în 2024.

“A fost o selecție foarte tare, nu mă așteptam să fie așa. Cred că i-am impresionat cu dreapta, cu un-doi. Eu visez la medalia olimpică în 2024. Vreau să se audă de mine, Dobre Tavi să ajungă la Jocurile Olimpice din 2024. De-abia aștept să-mi dau casca jos și să ma bat cu ei, să ma iau cu ei la bătaie” a spus Tavi Dobre, medaliat cu bronz la CE de junior.

15 ani de la ultima medalie olimpică

Ultima medalie olimpică obținută de boxul românesc datează din 2004. La Jocurile Olimpice de la Atena, Ionuț Gheorghe a cucerit medalia de bronz la categoria 64 kg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel