PSD, decizie radicală după conflictul cu Iohannis, pe nominalizarea premierului

Marcel Ciolacu susține, după ce votul de învestire a Guvernului 2 nu a mai avut loc în Parlament din lipsă de cvorum, că nu crede că formațiunea politică pe care o conduce va propune un nou prim ministru.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că Raed Arafat a refuzat să fie propus premier:

”Haideți să facem un fir al istoriei. După ce Guvernul Orban a fost demis după trei luni de când a fost numit cu 261 de voturi, eu și domnul Ponta ne-am gândit să mergem cu o propunere comună, domnul Arafat. Dumnealui a refuzat. Am mers cu altă propunere. Domnul Iohannis l-a desemna pe domnul Orban. Nu am mai avut alte discuții. (...) Nu cred că de această dată PSD va merge cu o propunere de premier", a afirmat Ciolacu. Liderul PSD a mai spus că era exclus ca PSD să voteze o propunere venită din partea PNL.

Nu am fost luați în considerare prima oară

”Noi suntem în Opoziție. Faptul că nu am fost luați în considerare prima oară a derajat. În viață se spune că a greși e omenește, a persevera devine prostește. Așa am considerat, din moment ce a fost respinsă e clar că vom crea o nouă majoritate. Am spus că e exclus ca PSD să voteze o propune a PNL, în persoana domnului Orban.”

Marcel Ciolacu este de părere și că liberalii l-au pus într-o situaţie jenantă pe Klaus Iohannis: ”Strategia PNL s-a dovedit nu una proastă şi ridicolă, ci neconstituţională. Chiar este o situaţie jenantă prin care au pus și președintele României într-o situaţie jenantă de a desemna o persoană pe care nu voiau să o desemneze. Anterior, liderul PSD afirmase că îl bucură că democraţia funcţionează încă în România", a mai spus el.

Ședința de plen a Parlamentului pentru învestirea Guvernului Orban 2 a fost amânată, luni, la scurt timp după ce a început, din lipsă de cvorum. Ședința a fost suspendată având în vedere că în sală erau prezenți doar 188 de parlamentari din cei 465.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel