Primarul Londrei, mesaj pe 'London Eye' pentru Theresa May - VIDEO

Primarul Londrei, mesaj provocator pentru Theresa May - VIDEO
Primarul Londrei, mesaj provocator pentru Theresa May - VIDEO

Primarul din Londra a transmis un mesaj provocator pentru Theresa May, cu un spectacol de focuri de artificii anti-Brexit.

Sadiq Khan, care dorește un al doilea referendum pentru Brexit pentru a evita ieșirea din UE în 2019, a declarat că parlamentarii puterii au gândit ”un Brexit mizerabil", în timp ce se desfășura spectacolul de sfârșit de an la doar câțiva metri de Parlament, relatează The Mirror.

Expresia "Londra este deschisă" a fost pronunțată în spaniolă, poloneză, franceză, română, germană și italiană, deoarece artificiile finanțate de contribuabili, în valoare de 2,3 milioane de euro, au strălucit în capitala în care 60% dintre locuitori au votat în 2016 pentru a rămâne în UE.

VIDEO

Iar celebrul ”London Eye”, caruselul de pe malul Tamisei, a fost astfel luminat încât să semene cu steagul UE, în timp ce răsuna hit-ul "There For You" (Aici pentru tine), al DJ-ului Culture Shock.

Fanii înrăiți ai Brexit-ului l-au acuzat că "politizează" un eveniment finanțat public, dar primarul Khan s-a apărat spunând că focurile de artificii "spectaculoase au arătat că pentru orice rezultat legat de Brexit, London este deschisă".

Citește și: Brexit, anulare retragere. Curtea Europeană de Justiţie, pronunţare

Mesaj de susținere


Conform The Mirror, aproximativ 100.000 de urmăritori s-au aliniat pe malurile Tamisei pentru a urmări cele 70.000 de proiectile, corespunzătoare a opt tone de focuri de artificii, trimise către cer de pe trei barje cât și de pe London Eye.

”Noi suntem prietenii tăi”, ”Rămâi și nu mă lăsa singur” au fost printre melodiile alese pentru coloana sonoră de 11 minute, care a inclus artiști din Irlanda, Franța, Suedia și din alte țări.

Sadiq Khan a spus că speră că evenimentul din acest început de an va demonstra relația Londrei cu Europa și va "trimite un mesaj de susținere" pentru mai mult de un milion de cetățeni europeni pentru care capitala Angliei le este cămin. El a mai afirmat că afișajul din noaptea de Revelion ar arăta Europei că Londra rămâne "deschisă" și "primitoare pentru cei din afară" și post-Brexit.

Citește și: Acordul de Brexit, vot decisiv în Parlamentul britanic. Data stabilită

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel