EXCLUSIV  Premiul Omul Anului, Daniel Cristea-Enache: „Nu-mi găsesc cuvintele…”

Daniel Cristea-Enache a primit premiul Omul Anului, pentru opționalul „Scriitori români și evrei”, susținut la Facultatea de Litere din cadrul Universității București. 

Joi, 27 ianuarie, Centrul Cultural Israeliano-Român din Tel Aviv, revista Maximum și Editura Teșu i-au conferit criticului literar Daniel Cristea-Enache premiul „Omul Anului”, pentru opționalul „Scriitori români și evrei”, pe care îl predă în calitate de conferențiar universitar la Facultatea de Litere din cadrul Universității București. 

Universitarul și-a exprimat gratitudinea pe pagina sa de Facebook: „Adineauri am primit o veste minunată din partea dlui Etgard Bitel. Am primit Premiul Omul Anului — alături de o somitate precum Jean-Jaques Askenasy din Israel — pentru Opționalul meu de la Litere “Scriitori români și evrei”.

Sunt foarte onorat de acest Premiu și (ca de obicei în situații din acestea) nu-mi găsesc cuvintele potrivite, din cauza emoției. Mulțumesc!”

Daniel Cristea-Enache (n. 19 februarie 1974, București) este critic literar, conferențiar universitar la Facultatea de Litere, Universitatea din București și redactor-șef adjunct la România literară. Din anul 2020 este co-realizator al emisiunii De Ce Citim, realizată la DC News. Până în prezent, au fost realizate peste 100 de emisiuni având ca temă literatura română. 

În fotografie lista completă a laureaților Centrului Cultural Israeliano-Român din Tel Aviv , revistei Maximum și Editurii Teșu: 

2. -imagine fara descriere- (premii_52882500.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel