EXCLUSIV  Petrache, despre PNRR: Pierdem bani pentru că nu avem proiecte. Ne supărăm degeaba pe Comisia Europeană

Sursa foto: Facebook Marian Petrache
Sursa foto: Facebook Marian Petrache

Marian Petrache, vicepreședinte PNL, a vorbit despre problema PNRR-ului și despre cum ar fi stat lucrurile pentru România dacă decidenții politici ar fi procedat altfel.

"Pierdem bani pentru că nu avem proiecte pregătite"

"Portugalia este una din ţările cu gradul de absorbție al fondurilor europene printre cele mai mari. Oamenii ăştia au înţeles că bugetul nu le permite să facă dezvoltarea de care au nevoie astfel încât să ţină pasul cu lumea modernă. Trebuia să înțelegem şi noi lucrul ăsta. Noi, de la ciclu, la ciclu, pierdem bani pentru că nu avem proiecte pregătite. România, după 30 de ani, din păcate, nu are o viziune pe termen mediu şi lung acceptată de întreaga clasă politică în dezbaterea cu societatea românească. Asta ne-ar fi permis, de exemplu, să încadrăm, astăzi, PNRR-ul mult mai uşor pentru că el ar fi făcut parte, prin finanţare, din ceea ce am fi vrut noi să facem pentru România. Noi sunt supăraţi degeaba, dacă ne supărăm pe Comisia Europeană", a spus Marian Petrache, la DCNews.

Vezi și: Modificare PENSII. Petrache: Dacă nu se fac reforme, NU MAI PUTEM, nu mai merge

"Ăia vor să ne ajute şi noi nu suntem în stare să luăm banii"

"Cum a apărut PNRR-ul ăsta... Uniunea Europeană este o piaţă care este într-o bătălie cu alte pieţe. Comisia îşi propune ca această piaţă să fie dezvoltată, capabilă în competiţia cu celelalte pieţe. Nu arunca bani pe fereastră pentru că au unii nişte nevoi şi nu sunt în stare să facă proiecte. Uniunea Europeană susţine că trebuie să fie o dezvoltare cât mai echilibrată a regiunilor, dar ăsta este rostul statelor, nu rostul ei. Ea te ajută, îţi spune: "Ai grijă că, până în 2018, toate localităţile care au peste 2000 de locuitori trebuie să aibă apă şi canalizare". Şi tu ai zis "Da!", atunci când ai negociat, în 1995. "Noi o să vă dăm banii". Și nici nu luăm banii. Ăia vor să ne ajute şi noi nu suntem în stare să luăm banii. Cine este de vină? Nu se fac proiecte", a mai spus Marian Petrache, la DCNews.

Vezi și: Prima REFORMĂ care trebuie făcută în România. Petrache: E motivul pentru care nu-l susțin pe Orban!

A TRĂDAT Orban PNL? Petrache: Aveam miniștri foarte buni. De exemplu, dl. Boloș

Interviul complet, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel