A TRĂDAT Orban PNL? Petrache: Aveam miniștri foarte buni. De exemplu, dl. Boloș

Marian Petrache / Foto: Facebook
Marian Petrache / Foto: Facebook

Marian Petrache, vicepreşedintele PNL, a declarat că Marcel Boloș ar fi fost un ministru mai bun al Fondurilor Europene.

Mai mulți lideri politici îl acuză pe Ludovic Orban că a trădat PNL, oferind USR PLUS ministere importante. În acest context, Marian Petrache, preşedintele PNL Ilfov şi al CJ Ilfov, a fost întrebat de către analistul politic Bogdan Chirieac dacă consideră că USR PLUS este un partener loial pentru PNL sau este o frână și dacă Ludovic Orban chiar a dat dovadă de trădare prin aceste decizii. Petrache a răspuns că nu este ușor să formezi o coaliție și că PNL avea pentru unele ministere oameni mai buni. El a dat exemplul Ministerului Fondurilor Europene, unde l-ar fi văzut mai degrabă ministru pe Marcel Boloș, decât pe Cristian Ghinea.

VEZI ȘI: De ce s-a prăbușit PNL? Petrache, explicația procentului devastator: Iohannis și-o ia din cauza partidului!

"Eu zic că noi, oamenii politici, ar trebui să avem mai mult curaj să spunem lucrurilor pe nume, cred că ne-ar ajuta și pe noi și ar ajuta și activitatea noastră. E greu atunci când apare nevoia unei coaliții și e ușor să acuzi pe cel care a negociat că a făcut bine sau a făcut rău. Eu pot să spun doar că îmi pare rău că, într-adevăr, unele ministere nu au rămas la noi pentru că aveam miniștri foarte buni. Dacă ne uităm la momentul actual când vorbim de PNRR, cred că noi aveam un ministru foarte bun la Fonduri Europene - domnul Boloș. Vă spun și eu acest lucru pentru că am lucrat cu dumnealui și despre PNRR s-a discutat mult mai demult, nu ieri sau zilele astea s-a discutat despre PNRR.

Am citit ce ați publicat despre PNRR-ul din Portugalia. Știți că Portugalia este una dintre țările cu gradele cele mai mari de absorbție a fondurilor europene. Oamenii ăștia au înțeles că bugetul nu le permite să facă dezvoltarea de care au nevoie astfel încât să fie în pas cu lumea modernă. Trebuia să înțelegem și noi lucrul ăsta. De la ciclu la ciclu pierdem bani pentru că nu avem proiecte pregătite.", a declarat Marian Petrache în exclusivitate pentru DC NEWS.

VEZI ȘI: Prima REFORMĂ care trebuie făcută în România. Petrache: E motivul pentru care nu-l susțin pe Orban!

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel