EXCLUSIV  Modificare PENSII. Petrache: ”Dacă nu se fac reforme, NU MAI PUTEM, nu mai merge”. Cea mai puternică ÎNTREBARE

Sursa foto: Facebook Marian Petrache
Sursa foto: Facebook Marian Petrache

Marian Petrache, vicepreședintele PNL, a vorbit despre reformele care trebuie făcute în România.

"România este dominată de cinci sisteme publice mari: sistemul public pe pensii şi asistență socială, sistemul public de educaţie, sistemul public de sănătate, sistemul public de apărare şi siguranţă naţională şi cel  al administrației locale şi centrale.  De 30 de  ani, încercăm să reformăm aceste sisteme. Nu se mai poate. Cheltuielile de administrare ale statului sunt din ce în ce mai mari, birocraţia este din ce în ce mai mare şi omoară orice inițiativă. Aţi văzut discuţiile despre pensii, de zilele acestea... Dacă nu se fac reforme, nu mai putem, nu mai merge", a spus Marian Petrache, la DCNews.

Vezi și: Cîțu, plan reforme. Elena Cristian: Asta este lovitura secolului!

Moment catastrofal pentru pensionari, când decrețeii vor ieși la pensie

Cu privire la pensii, ulterior, Marian Petrache a spus: ”D-le Chirieac, când generația din 67 (n.r. decrețeii) va ieși la pensie, aveți convingerea că țara va putea plăti pensia acelor oameni?”. ”Am convingerea că nu”, a răspuns Bogdan Chirieac. 

”Ce se va întâmpla dacă România nu face investiții și nu va crește calitatea vieții? Vor tot pleca români și vor fi din ce în ce mai puțini cei din piața muncii și din ce în ce mai mulți cei care vor ieși la pensie. Haideți să fim responsabili și să facem scenarii pe date concrete, pe cifre. Știți că un singur județ are natalitate pozitivă? Ilfovul, pentru că se mută multe familii tinere. Un singur județ, domnule!” a explicat Marian Petrache, care a explicat că-n ciuda acestei situații, Ilfovul este în pericolul de a nu se dezvolta, pentru că nu mai există forță de muncă. El a punctat că-n București și-n Cluj, ”vin studenții și nu mai pleacă”, fiind o forță de muncă calificată și tânără. 

Vezi și: PNRR. Marian Petrache, semnal pentru clasa politică: UE vrea să ne dea bani și noi nu vrem să-i luăm

Petrache, retoric: De ce încrederea în clasa politică e așa joasă, așa întâmplător?

”În Sectorul 4, la Băluță, se fac anual între 5.000 și 6.000 de apartamente. M-am uitat la mașinile parcate, erau mașini din țară, din provincie. E o altă calitate a vieții, altă șansă, altă viață socială. Problemele sunt serioase și partidele politice, dincolo de retorică... am auzit discursurile din Parlament. Miștocăreala dă bine pe moment, dar nu ne ajută cu nimic. De ce încrederea în clasa politică e așa joasă, așa întâmplător?” a încheiat retoric Marian Petrache. 

El a mai dezvăluit că a fost frapat după ce un prieten venit din afară l-a întrebat: ”Cine mai e prim-ministru în România?”. 

Vezi și: Prima REFORMĂ care trebuie făcută în România. Petrache: E motivul pentru care nu-l susțin pe Orban!

Raluca Turcan anunță o nouă formulă de calculare a pensiilor

Interviul complet, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel