Pensiile judecătorilor ar putea fi tăiate dacă ...

Un amendament adoptat marți de Comisia juridică din Senat prevede ca judecătorii, procurorii, magistrații asistenți și personalul de specialitate juridică să nu mai beneficieze de pensia de serviciu dacă au fost condamnați definitiv pentru o infracțiune de corupție.

"Nu beneficiază de pensia de serviciu prevăzută la art. 82 și 83 indice 1 și de indemnizația prevăzută la art. 81 judecătorii, procurorii, magistrații asistenți și personalul de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor care ulterior eliberării din funcție au fost condamnați definitiv pentru infracțiune de corupție, o infracțiune asimilată infracțiunilor de corupție sau infracțiunile în legătură cu acestea ori pentru o altă infracțiune intenționată săvârșită înainte de eliberarea din funcție", se arată în amendamentul adoptat la proiectul de lege pentru completarea Legii nr.303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, scrie Agerpres.

Vezi și: Procedural, Comisia Nana și-a încetat activitatea, spune vicepreședintele Senatului

Un alt amendament susține că "punerea în mișcare a infracțiunii penale pentru una dintre infracțiunile prevăzute la alin. 1 atrage de drept suspendarea soluționării cererii de acordare a pensiei de serviciu sau, după caz, suspendarea plății pensiei de serviciu dacă aceasta a fost acordată până la soluționarea definitivă a cauzei. În această perioadă, persoana față de care s-a pus în mișcare acțiunea penală beneficiază, în condițiile legii, de pensie din sistemul public". 

Comisia juridică a Camerei Superioare a dat raport favorabil cu amendamente proiectului de lege inițiat de Guvern, la care Senatul este cameră decizională.

Citește și: LAURA CODRUȚA KOVESI, despre ridicarea lui RADU MAZĂRE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel