Procedural, Comisia Nana și-a încetat activitatea, spune vicepreședintele Senatului

Vicepreședintele Senatului, Cristian Dumitrescu, este de părere că activitatea Comisiei Nana ar putea să înceteze, transmițând că o decizie în acest sens ar putea fi luată săptămâna viitoare, în Birourile Permanente Reunite.

"Am fost întrebați dacă ea (n.r. - Comisia Nana) poate să-și continue activitatea. Aici am avut următoarea problemă. Am trimis această solicitare către Birourile Permanente Reunite. În regulamentul Camerei este prevăzut faptul că atunci când începe urmărirea penală, activitatea unei Comisii de anchetă încetează. În regulamentul Senatului nu este prevăzută o astfel de precizare. Logic este că atunci când una din Camere are o decizie care împiedică desfășurarea Comisiei, vă dați seama, dacă nu mai lucrează membrii deputați din Comisia Nana, nu pot lucra nici senatorii, nu se întrunește situația de cvorum și nu mai funcționează Comisia", a declarat Cristian Dumitrescu, marți, la finalul Biroului Permanent al Senatului,

Vezi și: Urmărire PENALĂ pentru terenul de la Nana. Ce acuzații se aduc

Vicepreședintele Senatului a precizat că o decizie în acest sens urmează să fie luată în Birourile Permanente Reunite.

"Această decizie va fi luată de Birourile Permanente Reunite, care vor constata că la Camera Deputaților, ca urmare a faptului că s-a dispus din partea Biroului de Control al primului ministru o sesizare la Parchet, iar Parchetul s-a sesizat și a deschis o cercetare, pe cale de consecință, probabil, cel mai probabil și logic este să-și suspende activitatea până când justiția își va face treaba. (...) Probabil că va fi tot într-o zi de luni (n.r. - luată decizia), pentru că noi am decis ca Birourile Permanente să se reunească în fiecare luni, pentru că ele conduc și activitatea curentă a Senatului. Din punct de vedere procedural, practic și-a încetat activitatea Comisia", a adăugat Cristian Dumitrescu, citat de Agerpres.

Citește și: Motivul pentru care Comisia Nana și-ar putea înceta activitatea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel