Urmărire PENALĂ pentru terenul de la Nana. Ce acuzații se aduc

nana
nana

Procurorii au dispus începerea urmăririi penale în cazul transferurilor ilegale de teren de la Nana. Decizia vine în urma raportului Corpului de Control al premierului. 

Guvernul a sesizat DNA pentru un transfer de aproape 2000 de hectare, care au fost trecute din domeniul Institutului Național Fundulea în proprietatea privată a orașului, în anul 2007. Corpul de Control al premierului a descoperit că transferul s-a făcut cu încălcarea legii. Acuzațiile sunt de conflict de interese și de fals. 

VEZI și: Guvernul sesizează DNA. Retrocedările de la Fundulea, ILEGALE

Procurorul de caz a ajuns la concluzia că din sesizarea transmisă şi din documentele ataşate reies indicii suficiente care să ducă la concluzia că s-ar fi săvârşit aceste fapte penale. Vor fi audiate persoane şi vor fi solicitate acte de la instituţiile implicate în procedurile de retrocedare a terenurilor de pe raza comunei Nana din Călăraşi.

Concluziile desprinse în urma anchetei Corpului de control sunt de natură să arate că au existat elemente ilegale în privinţa retrocedărilor terenurilor. Reprezentanţii Corpului de Control au constatat că s-au făcut retrocedări ilegale în comuna Nana, iar în acest context ar fi audiat Stelian Fuia, care a fost directorul Institutului de la Fundulea. Asta pentru că unor oameni din comuna Nana li s-a retrocedat pământ în zona Fundulea.

Tot în legătură cu aceste terenuri, retrocedate ilegale, va fi audiat şi Adrian Rădulescu, fost consilier prezidenţial, care s-a ocupat de inspectarea acestor terenuri.

Vezi aici comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție

După publicarea articolului, fostul ministru al Agriculturii, Stelian Fuia,  ne-a trimis un mesaj pe care îl reluăm

1. Intre retrocedarea ilegala de 2.000 ha, de la INCDA Fundulea si dosarul Nana nu este nici o legatura, iar la Fundulea din 2004 este primar PSD
2. Terenul de la Nana, cumparat de Ioana Basescu, provine dintr-un fost IAS si nu a fost niciodata in domeniul public. Daca au fost ilegalitati, sunt altele, diferite de Fundulea si fac obiectul unui alt dosar (asa cum a anuntat Parchetul)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel