Olimpiada, amenințată de Covid. Stare de urgență în Tokyo

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Organizatorii Tokyo 2020 spun că vor fi gata să găzduiască Jocurile Olimpice, în ciuda faptului că în oraș a fost declarată starea de urgență din cauza Covid-19.

Orașul Tokyo, care va găzdui în vară Jocurile Olimpice, a înregistrat, joi, 2.447 de cazuri noi de Covid-19, motiv pentru care a declarat stare de urgență pentru 30 de zile. Măsuri dispuse vizează în principal restaurantele și barurile, cărora li se cere să nu mai vândă alcool după ora locală 19:00 și să închidă o oră mai târziu. Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021, reprogramate, vor avea loc între 23 iulie și 8 august.

Prim-ministrul japonez Yoshihide Suga a declarat că există o „situație de criză”, anunțând planurile de urgență pentru combaterea Covid-19. În acest context, organizatorii JO Tokyo 2021 au spus: „Această stare de urgență oferă o oportunitate pentru Tokyo 2020 de a face planuri pentru o și mai mare siguranță la Jocurile din această vară”.

Costurile pentru jocuri au crescut cu 2,8 miliarde de dolari din cauza măsurilor necesare pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Un sondaj recent al radiodifuziunii naționale NHK a arătat că majoritatea publicului larg japonez se opune organizării Jocurilor în 2021, sugerând o nouă amânare sau chiar anularea totală a evenimentului, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel