Oamenii lui Băsescu aplică iar scenariul de la Referendum

razvan-dumitrescu
razvan-dumitrescu

Asistăm în aceste zile la o repetare a scenariului folosit de Băsescu la Referendum. Este vorba despre felul în care oamenii Guvernatorului încep să deruleze o amplă operațiune de diversiune, dezinformare și manipulare a partenerilor europeni cu privire la ceea ce se întamplă în justiția din România.

De Ce News publica ieri o informație transmisă de sursele sale de la Bruxelles, potrivit căreia doamna Hăineală, președintele CSM, s-a întâlnit acolo cu Laura Codruta Kovesi, fost procuror general, în prezent Înalt Reprezentant al Ministerului Justiției pentru relația cu Comisia Europeană.

 Aceleași surse pomeneau și de o posibilă întalnire a acestora cu europarlamentarul PDL, Monica Macovei, dar și despre încercarea lor de a obține o întâlnire cu doamna Viviane Reding, comisarul europen pentru Justiție.

Întrebam ieri la “Subiectiv” dacă este vorba despre o întrevedere de rutină sau dacă se pregatește o operțiune de genul celei de la Referendumul de demitere a președintelui din vara lui 2012.

În acest moment, mie îmi este clar răspunsul pentru că în paralel cu această vizită la Bruxelles s-au întâmplat niște evenimente perfect sincronizate.

 Domnul Vasilică Danileț a dat un interviu pentru ziarul “Impact” din Canada în care vorbește despre “presiuni, intimidări și amenințări” dar omite să spună că  judecătorii din CSM sau din Curțile de Apel din țară sunt cei care cer revocarea pe bandă rulantă a domniei sale, a doamnei Alina Ghica sau a doamnei Hăineală. Este aici vorba despre o problemă pe care o au chiar magistrații cu dânșii, dar despre asta, karatisul de serviciu nu suflă un cuvințel.

 L-am văzut pe domnul Cristian Preda, europarlamentar PDL cum tuna și fulgera în plenul Parlamentului European, povestindu-le celor de acolo despre “derapajul inacceptabil” al premierului Victor Ponta la adresa independenței magistraților! O spunea exact în momentul în care mai era nevoie de votul a trei Curți de Apel pentru a se obține revocarea doamnei Alina Ghica din CSM cu doua treimi! Acest ins cu discurs nervos n-a suflat o vorbuliță despre faptul ca evenimentele petrecute în Consiliul Superior al Magistraturii au stârnit un val de mânie al judecătorilor care au demarat o operațiune fără precedent în ultimii 23 de ani prin care încearca să-și înlocuiască reprezentanții în acest for. Unde vede Preda politicieni războindu-se cu Hăineală, Danileț sau Ghica? Au votat deputați sau senatori pentru revocarea acestor personaje? Cum a atentat Ponta la independența magistraților, prin ce acțiune și prin ce lege? Nimic despre asta, pentru că nimic în acest sens nu s-a întâmplat.

 Vedem așadar o mobilizare exemplară a armatei lui Băsescu, o sincronizare perfectă între vârfurile de lance ale Guvernatorului care par a fi dispuse să calce din nou pe cadavre pentru a obține sprijinul european necondiționat pe baza de minciună și dezinformare. Așa au facut la Referendum și mă uităm cât de mult seamană demersul acestor personaje cu discursul de pomină al Monicăi Macovei din vara de la Parlamentul European când vorbea de fraude de milioane de voturi care nu au avut loc!

Dacă din partea acestor oameni știu la ce să mă aștept, nu îmi este clar cum contracarează autoritățile și reprezentanții legitimi și instituțiilor noastre acestă operațiune de tip securist. Exista un plan de comunicare bine pus la punct sau ne vom trezi că toate minciunile astea vor triumfa?

 Vom afla în curând cum stau lucrurile, dar în situația nedorită în care se va repeta scenariul de la Referendum îmi va fi foarte greu să cred că ,deși știau foarte bine care sunt metodele Guvernatorului, cei din USL au fost din nou învinși la capitolul comunicare .Voi avea dreptul să cred atunci și în anumite complicități.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel