O. Zară, singurul vot împotrivă la fuziunea PLR-PC, provocare pentru Tăriceanu și Constantin

Ovidiu Zară, ziaristul jignit de Traian Băsescu în 2006, a fost singurul care a votat împotriva fuziunii PLR-PC. Zară, care este membru PC, a atacat în termeni duri decizia conducerii partidului, într-o declarație pentru DCNews.

”Din punctul meu de vedere, nu cred că e normal ca  un partid să treacă de la stânga la dreapta. PC era de stânga și, în prezent, prin această fuziune se plasează la dreapta.  Nu vreau să fac parte din ALDE, ce este ALDE, s-a întrebat retoric Ovidiu Zară? Trebuie să stabilim ce vrem și ce putem. De aceea, era necesar să mergem singuri în alegeri. Reușim, bine, nu să stingem lumina. Intrarea în parlament nu poate fi un obiectiv în sine. Ca să nu mai spun că nici nu ajută fuziunea de azi. Ei cred că 1 plus 1 face 11, așa că le-am atrs atenția că 1 plus 1 fac doi. Din păcate, conducerea nu consultă oamenii de la baza partidului. Mai mult, au stabilit că niciun membru de partid nu poate convoca un Congres,  chiar dacă are 50% din membri alături. Doar președintele poate să convoace Congresul”.

”Să mă dea ei afară, dacă nu le convine”

Întrebat de ce nu a părăsit PC, Zară replicat: ”Să mă dea ei afară, dacă nu le convine ce spun. Nu plec când vor ei. Am intrat în PC pentru că sunt conservator, în sensul conservării valorilor naționale. Nu am venit pentru o persoană sau alta. Mișcarea conservatoare are o tradiție în România, cu mari nume, de la Eminescu la Marghiloman.De aceea, ar trebui să ne asumăm identitatea conservatoare, nu să umblăm după cine știe ce grup politic european. Trebuie să lansăm un mesaj clar către alegători, să empatizăm cu electoratul. Nu vedeți că  majoritatea parlamentarilor PC au lipsit de la acest congres? Absențele lor nu sunt întâmplătoare, sunt un semnal”, a spus Zară.

În 2006, Traian Băsescu a fost acuzat de presă că a folosit termenul ”găozar” referitor la un ziarist. Președinția a postat un comunicat în care afirma că s-a înțeles greșit, Traian Băsescu spunând, de fapt, ”câte un O Zară de ăsta crede că ne poate întinde capcane”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel