O mie de motive să te întâlnești cu Florin Piersic jr.

Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Point Art Hub, vă invită la spectacolul „O mie de motive”, în regia lui Horia Suru, cu Florin Piersic Jr., luni, 10 decembrie 2018, ora 19.00, în Mansarda sediului din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe).

„Horia Suru a adaptat „Every Brilliant Thing", o piesă scrisă de regizorul şi dramaturgul englez Duncan Macmillan, împreună cu Florin Piersic Jr. „O mie de motive", producție POINT, este un spectacol franc, neconvenţional. Te izbește încercarea înfrigurată, aproape dezordonată, a personajului interpretat de Florin Piersic Jr. de a găsi motive pentru care viața, oricât de grea, merită trăită. Simți dorința lui de a găsi pe cineva care să-i dea răspunsul mult dorit în timp ce este când copil, când adolescent, când bărbat în puterea cuvântului. „«O mie de motive» spune povestea unui om care, în diferite etape ale vieții, caută lucrurile frumoase din oameni și din tot ce-l înconjoară, ca să înțeleagă mai bine cine este și ce-i cu lumea asta!", afirmă regizorul Horia Suru.

Duncan Macmillan este dramaturg şi regizor englez („Lungs" și „Every Brilliant Thing" sunt cele mai cunoscute piese ale autorului), dar scrie şi scenarii pentru radio şi televiziune, în special pentru BBC. A obţinut numeroase premii atât pentru scriere dramatică, cât și pentru regie de spectacol (UK Theatre Award for Best Director, Best New Play at the Off West End Awards, 2013).

„Înghețata", „Creioanele colorate", „Plastilina", „Pistoalele cu apă", „Orezul cu lapte", „Bicicletele", „Să te plimbi desculț prin iarba udă", „Robert De Niro", „Vocea lui Christopher Walken", „Star Trek", „Star Wars", „Să-ți dai seama că, pentru prima dată în viața ta, cineva îți ocupă fiecare gând, în fiecare moment. Cineva pe care îl simți foarte aproape, cu toate că abia l-ai cunoscut", „Să iubești" sunt doar câteva dintre motivele pentru care merită să trăiești expuse în spectacol. „O mie de motive" este un spectacol despre viață, despre cum reușești să o descoperi, să lupți pentru ea, să o înțelegi, să o parcurgi și tot ce ești dispus să faci pentru cei pe care îi iubești.

Florin Piersic Jr., care a acceptat invitația Muzeului Național al Literaturii Române ca spectacolul să fie jucat în Mansarda din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, crede că este o provocare să reușești să vezi scânteia într-un om de pe stradă care n-a pășit niciodată pe scenă și habar nu are cum este sub lumina reflectoarelor.

Nu se fac rezervări pentru bilete. Intrarea se face în ordinea sosirii, în limita locurilor disponibile", anunță MNLR într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel