EXCLUSIV  Nu-i o carte inocentă! Daniel Cristea-Enache despre ”Cinematograful gol”/ VIDEO

FOTO: Facebook @Daniel Cristea Enache
FOTO: Facebook @Daniel Cristea Enache

Criticul literar Daniel Cristea-Enache a vorbit despre ”Cinematograful gol”.

Prezent în emisiunea De Ce Citim, criticul literar Daniel Cristea-Enache, a vorbit despre ediția definitivă a cărții ”Cinematograful gol”.

”Este lumea mea lăuntrică, dar este a unui critic literar. Sunt acolo competențe de critic literar, background-ul (n.r. fundalul), reflexele culturale, intelectuale. Nu-i o carte inocentă,
din acest punct de vedere, ca și cum aș fi putut să fac tabula rasa din tot ce știam despre literatură și să fac această publicistică confesivă sau reportaj intim cum i-a spus Radu Cosașu, ca și cum n-aș fi citit nimic și ca și cum aș fi năzuit să mă exprim numai pe mine, fiindcă în acest mine, în acest eu, în eul fiecăruia, intră și lecturile lui, intră și filmele pe care le-a văzut, spectacolele de teatru la care a fost, iubirile prin care a trecut sau care continuă, familia, partenerul de viață, copiii, vacanțele, călătoriile, excursiile, sunt foarte importante în constituirea noastră interioară și ne învață foarte mult eșecurile, de aceea e important să ne referim la ele.

De pildă, o scenă în care sunt într-o postură delicată, jefuit de niște hoți pe o plajă din Brazilia”, a subliniat autorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel