Novak: Dacă peste doi ani voi avea aceleaşi performanţe, atunci voi merge la Rio

Eduard Carol Novak, singurul campion paralimpic al României, a declarat, luni,  la revenirea în ţară de la Londra, că va fi foarte greu să se obţină performanţe dacă Guvernul nu va începe imediat un program pentru ediţia următoare, de la Rio de Janeiro.

Autor: Cosmin Bidileci

[caption id="attachment_230964" align="alignleft" width="310"] Foto: Mediafax[/caption]

"Nu realizez încă ce am obţinut. Am mai ajuns la performanţe foarte bune, iar secretul pentru a creşte este să rămâi cu picioarele pe pământ. Guvernul trebuie să se gândească că dacă de mâine nu începe un program pentru Rio atunci va fi foarte greu să se obţină performanţe. Dacă peste doi ani voi avea aceleaşi performanţe, atunci voi merge la Rio, dacă nu, nu. Sper să se dezvolte sportul paralimpic din România. Cei care vor să facă sport paralimpic trebuie să vină la mine, pentru că dacă mă duc eu la ei, atunci nu o să aibă niciun efect", a spus Novak, care a obţinut la Londra titlul paralimpic în cursa de urmărire pe velodrom şi argintul la contratimpul pe şosea.

Asemenea oameni ar trebui apreciaţi de către ţara noastră, dar politicienii sunt mult prea ocupaţi pentru a se mai uita peste umăr la aceşti sportivi de valoare ai ţării, cu atât mai mult că sunt persoane cu dizabilităţi, deci munca lor e mult mai grea.

Novak a precizat că a simţit la Jocurile Paralimpice că nu era locul său acolo, deoarece are doar laba piciorului amputată, în timp ce alţi sportivi au probleme mult mai mari. "Eu nu mi-am pierdut doar laba piciorului drept, eram în lotul pentru Nagano la patinaj şi mi-a luat doi ani să-mi dau seama care este menirea vieţii mele. Poate asta a fost soarta mea, ca viaţa mea să se îndrepte către ciclism. Înainte de paralimpiadă am fost foarte aproape să fiu călcat de o maşină la Manchester şi am zis că dacă nu m-a călcat nici acum, atunci voi avea succes. La Londra, am simţit că nu am ce căuta acolo, pentru că eu am doar laba piciorului drept amputată. Însă sunt nişte cazuri foarte complicate. Totuşi, dacă le vezi feţele... Chiar în ultima zi au fost la discotecă în scaunele rulante şi dacă ai fi văzut ce veselie era, ţi-ai da seama că viaţa merge în continuare şi fiecare problemă se rezolvă. Concurenţii de aici au alte idei despre viaţă", a adăugat Eduard Novak.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel