Nelu Ploieșteanu în stare gravă. Mara Bănică: Îmi spunea că nu există acest virus. A plecat pe semnătură din spital

Sursa foto: Facebook Nelu Ploiesteanu
Sursa foto: Facebook Nelu Ploiesteanu

Mara Bănică a vorbit despre starea lui Nelu Ploieșteanu care se află intubat, în stare gravă, fiind bolnav de COVID.

"Vreau să precizez din start că nu a fost o investigaţie jurnalistică sau o dorinţă de a afla ceva, ci un apel al familiei lui Nelu Ploieșteanu către prietena lor, Mara Bănica, azi-noapte, spre miezul nopţii, când familia era lipsită de orice fel de informaţii de la Spitalul Floreasca privind starea lui nea Nelu, aşa cum îl cunoaştem toţi. A fost o rugăminte către medici pentru a avea puţin mai multă empatie și a comunica cu familia pentru că sunt într-o situaţie disperată.

Vezi și: Nelu Ploieșteanu în stare gravă. Mara Bănică, informații noi: Veștile nu sunt extraordinare

"A plecat pe propria semnătură din spital"

Nea Nelu s-a îmbolnăvit la începutul săptămânii, a fost internat 48 de ore şi cred, personal, că făcea parte din categoria bolnavilor "Toma necredinciosul", care neagă acest virus. Şi mie îmi spunea că nu există, este o răceală aşa. Motiv pentru care a plecat pe propria semnătură din spital. Starea lui se agravase, avea nevoie de un CT pentru ca medicii să determine exact cât din plămâni sun afectaţi sau dacă sunt afectaţi, ori nea Nelu a refuzat. A plecat pe semnătură pentru că legislaţia permite acest lucru. A ajuns miercuri seara acasă. Starea lui s-a agravat foarte tare, până când saturaţia de oxigen i-a ajuns la 50%, practic nu mai putea respira. Atunci au chemat ambulanţa şi a fost din nou transportat la spital. Din nefericire, a ajuns intubat într-un timp foarte scurt cu şanse extrem de mici de supravieţuire.

"Poate cineva aude!"

Dar în acelaşi timp, un copil rămâne copilul părintelui lui şi dorinţa asta, în astfel de situaţii, de a afla veşti măcar nu egalează absolut nimic. Poate cineva aude! Nu vreau să judec. Înţeleg oamenii ăştia care de un an şi ceva fac eforturi cumplite pentru a salva din bolnavi. Îi înţeleg că sunt obosiţi, dar îi rog poate mai găsesc pe undeva puţin mai multă putere şi să discute altfel cu familiile. Fiica lui Nelu Ploieştean, la 8.30, s-a dus la Spitalul Floreasca. Azi-noapte târziu, spre 1.00, la un moment dat, m-a întrebat dacă eu cred că Nelu Ploieșteanu este mort şi nu îi spun medicii. I-am spus să se liniştească pentru că protocolul nu îngăduie aşa ceva, să nu comunici aparţinătorilor faptul că pacientul ar fi decedat", a spus Mara Bănică, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel