Moș Nicolae și Caravana Scriitorilor vin la Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Ocna Mureș

Moș Nicolae
Moș Nicolae

De Moș Nicolae, Școala Gimnazială ,,Lucian Blaga" din Ocna Mureș le face elevilor săi un cadou inedit fiind gazda unui eveniment multi-art ce se va derula prin intermediul proiectului ,,Caravana literară a scriitorilor în școală".

Proiect al Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga Alba ,,Caravana literară a scriitorilor în școală s-a bucurat de o largă popularitate în unitățile de învățământ din județul Alba, scriitorii implicați în aceste activități fiind încântați de întâlnirea cu elevii.

Activitatea va avea loc în data de 6 decembrie 2018, începând cu ora 11:00 la Școala Gimnazială ,,Lucian Blaga" din Ocna Mureș și va fi deschis prin mesajele instituționale ale directoarei școlii gazdă prof. Elena Pop și ale directorului bibliotecii organizatoare Silvan Stâncel. Cu acest prilej se va semna și un acord partenerial între cele două instituții. Programul evenimentului va aduce în fața elevilor momente de teatru pentru copii, lansări și prezentări de carte, lecturi și momente recitative, expoziții și momente muzicale susținute de actorii Cătălina Mihăilă și Tudor Pop de la Teatrul de Păpuși ,,Prichindel" din Alba Iulia și interpreții Vali Șerban și Gino.

Partea a doua a evenimentului se va derula la Casa de Cultură ,,Ion Sângereanu" din localitate, unde va fi lansată cartea ,,Un colțișor de țară în 100 de Cuvinte și 100 de imagini", autoare Elena Pop și Monica Turcu. Cu acest prilej vor fi prezentate celor prezenți și publicațiile bibliotecii: Antologie de texte literare pentru copii, Corespondențe culturale, Etnografie din Transilvania, Opere – Ion Agârbiceanu și Opere – Octavian Goga, cărți ce vor fi donate Centrului de Informare și Documentare al Școlii Gimnaziale ,,Lucian Blaga" din Ocna Mureș.

Caravana literară scriitori în școală, program ce are scop facilitarea unor întâlniri directe între scriitori contemporani și tineri astfel încât cărțile prezentate să le stârnească interesul și să le poarte pașii înspre bibliotecă și serviciile oferite de această instituție și este coordonată de profesoarele Ofelia Ilea și Daniela Floroian.

Organizatorii activității sunt Consiliul Județean Alba, Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga" Alba și Școala Gimnazială ,,Lucian Blaga" din Ocna Mureș în parteneriat cu Teatrul de Păpuși ,,Prichindel" Inspectoratul Școlar Județean Alba, arată un comunicat al BJLB Alba.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel