Modificare Coduri penale: Parlamentarii nu stau după Comisia de la Veneţia

Florin Iordache
Florin Iordache

Dezbaterile pe modificările Codurilor penale şi de procedură civilă nu vor fi suspendate, au decis membrii Birourile permanente reunite.

Grupul parlamentar al PNL de la Camera Deputaţilor a cerut marţi conducerii Parlamentului suspendarea dezbaterilor pe modificările Codurilor penale şi de procedură civilă în Comisia specială pentru Legile Justiţiei până când se va primi un punct de vedere al Comisiei de la Veneţia, Birourile permanente reunite respingând prin vot această propunere.

"Prin prezenta, grupul parlamentar al PNL vă solicită să cereţi un punct de vedere din partea Comisiei pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia) cu privire la modificările propuse privind Codul de procedură civilă, Codul de procedură penală şi Codul penal. În sprijinul solicitării noastre amintim că asociaţiile profesionale ale magistraţilor au adresat o cerere conducerii celor două Camere cu privire la solicitarea unui punct de vedere din partea Comisiei de la Veneţia privind cele trei proiecte legislative pentru modificarea şi completarea codurilor. Până la primirea unui punct de vedere din partea Comisiei de la Veneţia, vă solicităm să suspendaţi dezbaterile Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul Justiţiei asupra celor trei propuneri menţionate", se arată în cererea deputaţilor liberali.

Potrivit secretarului Camerei Deputaţilor Georgian Pop, această solicitare a fost supusă votului în Birourile permanente reunite şi a fost respinsă.

[citeste si]

"Începem cu votul pe Codul penal. După ce terminăm Codul Penal, îl începem pe cel de Procedură Civilă. Întâi vor fi discuţii pe Codul de Procedură Civilă, care are zece articole şi îl terminăm în şedinţa de miercuri, dar Codul Penal va dura, marţi, joi, vineri sau cât durează votul, pentru că sunt multe articole", a declarat preşedintele Comisiei special pentru legile justiţiei, deputatul PSD Florin Iordache.

La Comisia specială pentru legile justiţiei au fost depuse peste 100 de amendamente proiectul de modificare a Codurilor Penale, aceste propuneri venind din partea parlamentarilor PSD, ALDE şi UDMR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel