Florin Iordache - LEGILE JUSTIŢIEI: Comisia nu urmărește incriminarea unor fapte

Florin Iordache
Florin Iordache

Florin Iordache vine cu precizări referitoare la activitatea din comisia de modificare a legilor justiţiei. 

Comisia specială comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul justiției subliniază importanța contribuției și implicării reprezentanților magistraților în procesul de consultare în vederea îmbunătățirii legislației în materie penală și civilă, subliniază deputatul Florin Iordache, președintele Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei.

Dezbaterile din cadrul Comisiei s-au purtat asupra proiectului inițial pus în dezbatere publică și transmis spre consultare, căruia i-au fost atașate pe parcurs toate inițiativele parlamentare, individuale sau de grup.

[citeste si]

Comisia nu urmărește incriminarea unor fapte 

Comisia asigură, pe această cale, opinia publică, că scopul pe care și l-a propus este să îmbunătățească această legislație, în primul rând prin transpunerea unor Directive europene, implementarea unor decizii ale Curții Constituționale, dar și din perspectiva unor nevoi rezultate din aplicarea practică a acestora.

Nicidecum Comisia nu urmărește incriminarea unor fapte derivate din activitatea propriu-zisă ce implică raționamentul judecătorului sau procurorului într-un caz dat. De altfel, consecventă abordării avute și în materia Legilor Justiției, Comisia a urmărit și va urmări sporirea garanțiilor de independență ale magistraților în soluționarea cauzelor cu care sunt investiți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel