Mihai Fifor, tăios la adresa celor care vor să preia puterea în PSD: Suntem toţi responsabili

Mihai Fifor a ieşit la atac după ce surse politice au anunţat că ar urma să plece de la conducerea partidului, ca urmare a rezultatelor de la prezidenţiale. Acesta a transmis că toţi social-democraţii sunt responsabili, pentru că au participat cu toţii la deciziile luate de partid. 

"Dacă tot vrem să reconstruim partidul, atunci ar trebuie să începem cu o analiză profundă, onestă și transparentă a ultimelor două scrutine electorale. Atât la centru, cât și la nivel teritorial. Să vedem unde am greșit și care sunt soluțiile pentru următoarele bătălii electorale. Avem cu toții o răspundere pentru rezultatele de la europarlamentare și prezidențiale. Am participat cu toții la deciziile luate de partid. Unii le-au propus, alții au tăcut, dar le-am susținut cu toții, aproape de fiecare dată în unanimitate.

Nu vom rezolva nimic dacă acum vom începe să ne acuzăm unii pe alții. Ar însemna să mergem mai departe cu aceleași neajunsuri care ne-au adus în punctul în care ne aflăm.

Dacă vrem cu adevărat să reconstruim partidul, să spunem lucrurilor pe nume cu onestitate, în forurile statutare de conducere ale partidului. De prea multe ori am lăsat lucrurile importante nerostite sau le-am transferat la categoria „și altele"", a scris Mihai Fifor pe Facebook. 

Fifor îi ia apărarea Vioricăi Dăncilă

"Actuala echipă de conducere a fost aleasă în cadrul Congresului din 29 iunie, într-un moment dificil pentru partidul nostru. Nu a fost deloc o misiune ușoară. În acel moment sondajele ne plasau la 17% și mulți din partid nu dădeau nicio șansă să întrăm în turul 2.

Iar ca și cum dezastrul din 26 mai nu ar fi fost de-ajuns, a urmat „cazul Caracal", revenirea subiectului „10 august", blocajele asupra Guvernului prin încălcarea Constituției, moțiunea de cenzură prin care PSD a fost înlăturat de la guvernare, învestirea guvernului PNL.

Cu toate astea, am intrat în turul 2, iar în final candidatul nostru a obținut 34%, dublu față de punctul de la care am pornit. E mult? E puțîn? Se putea mai mult? Ce trebuie făcut pentru a reveni la intervalul nostru tradițional?

Toate acestea sunt întrebări la care trebuie să răspundem cu sinceritate în cadrul unui congres, pe baza unei analize profesioniste.

Cu certitudine este nevoie de o schimbare! Sunt alături de cei care susțîn acest lucru. Cu sublinierea necesară că, pentru a asigura un viitor sigur partidului nostru, e nevoie de profesionalism, corectitudine, transparență și mai ales unitate și spirit de echipă. Asta așteaptă cetățenii de la noi", a mai scris Fifor pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel