Maşina despre care Enzo Ferrari a spus "este cea mai frumoasă din lume", la RAR Iaşi

Inspectorii RAR Iaşi au avut pe mâini maşina despre care Enzo Ferrari a spus că este cea mai frumoasă din lume. 

"Atenție, imagini cu un puternic impact emoțional pentru pasionații de mașini! Îi invidiem pe colegii de la RAR Iași, dar îi rugăm să ne mai spună poveștile unor astfel de autovehicule. Deși par aliniate la start pentru o cursă în care s-ar putea întrece clasicul, rafinamentul și exclusivismul, întâlnirea celor două #RARități a fost doar o întâmplare…fericită.

Trecut puțin de 50 de ani, Jaguar E Type încă impresionează prin performanțe și design, chiar dacă este un simbol al secolului trecut. Printre caracteristici se numără caroseria monococă, discurile de frână la toate roțile, servodirecția, suspensia independentă, motorul V12, cei 314 CP și viteza maximă de până la 240km/h. Această mașină se poate lăuda cu declarația de dragoste pe care i-a făcut-o însuși Enzo Ferrari: “Jaguar E type este cea mai frumoasă mașină din lume!”.

Fără a avea nevoie de prea multe prezentări, “îmbrăcat” în albastru, un supercar Lamborghini Huracan, fabricat în 2015 și propulsat de 600 CP.

P.S. Colegii de la RAR Iași spun că ambele #RARități au ieșit învingătoare la numărul de fotografii făcute de cei care le-au admirat", au scris cei de la RAR pe Facebook. 

E-Type a fost prezentat pentru prima dată în 1961 la Salonul Auto de la Geneva și a atras imediat atenția datorită designului său elegant și liniilor fluide. A fost creat de designerul Malcolm Sayer și a fost inspirat în mare măsură de mașinile de curse Jaguar din anii '50. Caracteristicile notabile ale designului includ capota lungă și curbată, farurile ascunse în partea din față și aripile spate distincte.

Sub capotă, E-Type a fost echipat inițial cu un motor cu 6 cilindri în linie, care oferea performanțe excelente pentru epocă. Ulterior, Jaguar a introdus și variante V12, care au furnizat o putere și mai mare. Mașina a fost renumită pentru performanțele sale impresionante, având o viteză maximă de peste 240 km/h și o accelerație de la 0 la 100 km/h în aproximativ 7 secunde.

E-Type a fost disponibil în mai multe versiuni, inclusiv coupé și cabriolet, oferind opțiuni pentru diferite preferințe de conducere. Interiorul era elegant și confortabil, oferind o combinație de stil și tehnologie pentru epocă.

Popularitatea și succesul lui E-Type au fost remarcabile, iar mașina a fost apreciată de către celebrități, piloți de curse și entuziaști auto. A fost descrisă de către Enzo Ferrari drept "cea mai frumoasă mașină din lume".

Producția lui E-Type a încetat în 1975, în mare parte din cauza cerințelor de siguranță și a schimbărilor în reglementările de emisii. Cu toate acestea, impactul său în industria auto și moștenirea sa continuă să fie puternic resimțite. E-Type rămâne un simbol al eleganței și stilului în lumea mașinilor sport și este adesea considerată o bijuterie clasică în colecțiile de mașini de lux, arată ChatGPT. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel