Marius Budăi, explicaţii despre inechităţile din sistemul de pensii

Marius Budăi
Marius Budăi

Marius Budăi, ministru al Muncii în Guvernul Dăncilă, a explicat de ce au apărut inechităţile din sistemul public de pensii. 

"Valoarea punctului de pensie în 2016 era de 731 lei, iar ce am propus noi a fost un plan pe 4 ani, astfel încât să reuşim să creăm şi creştere economică şi creşterea veniturilor, astfel încât creşterea economică să se împartă între capital şi persoane. Inechităţile sunt apărute datorită intervenţiilor de-a lungul timpului asupra actelor normative de bază. În România, au fost trei legi pe sistemul public de pensii, legea 3, legea 9 şi legea 63, dar au apărut multe acte intermediare care au modificat structura principală, astfel apărând aceste inechităţi. Era clar că era nevoie de o nouă lege.", a explicat fostul ministru. 

"Creşterea economică, între capital şi societate"

"Se tot discută despre acest 40 la sută care trebuie dat de la 1 septembrie 2020 şi de care dl Cîţu a refuzat să zică cu subiect şi predicat dacă se va da. Creşterea economică pe ultimii 3 ani a fost confirmată nu de PSD, ci de Banca Mondială, Comisia Europeană şi Eurostat. Considerăm că această creştere economică trebuie împărţită echitabil între capital şi societate", a declarat Marius Budăi la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel