Marius Budăi, explicaţii despre inechităţile din sistemul de pensii

Florin Răvdan / 28 ian 2020 / 20:18 Salveaza PDF Comentarii
Marius Budăi FOTO AGERPRES
Marius Budăi FOTO AGERPRES

Marius Budăi, ministru al Muncii în Guvernul Dăncilă, a explicat de ce au apărut inechităţile din sistemul public de pensii. 

"Valoarea punctului de pensie în 2016 era de 731 lei, iar ce am propus noi a fost un plan pe 4 ani, astfel încât să reuşim să creăm şi creştere economică şi creşterea veniturilor, astfel încât creşterea economică să se împartă între capital şi persoane. Inechităţile sunt apărute datorită intervenţiilor de-a lungul timpului asupra actelor normative de bază. În România, au fost trei legi pe sistemul public de pensii, legea 3, legea 9 şi legea 63, dar au apărut multe acte intermediare care au modificat structura principală, astfel apărând aceste inechităţi. Era clar că era nevoie de o nouă lege.", a explicat fostul ministru. 

"Creşterea economică, între capital şi societate"

 

"Se tot discută despre acest 40 la sută care trebuie dat de la 1 septembrie 2020 şi de care dl Cîţu a refuzat să zică cu subiect şi predicat dacă se va da. Creşterea economică pe ultimii 3 ani a fost confirmată nu de PSD, ci de Banca Mondială, Comisia Europeană şi Eurostat. Considerăm că această creştere economică trebuie împărţită echitabil între capital şi societate", a declarat Marius Budăi la Antena 3. 

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23