Marinela Țepuș (Nottara) - Premiul UNITEM pentru management

Primăria Municipiului București, prin Teatrul Nottara, prezintă, la Chișinău, în Ziua Mondială a Teatrului și cu prilejul Zilei Unirii Basarabiei cu România, două spectacole: Treptele Unirii, în 27 martie 2018, pe scena Teatrului Ginta Latină, și Sunt suflet în sufletul neamului meu. Limba română e patria mea, în 28 martie a.c., pe scena Teatrului Satiricus.

Ambele producții, realizate în colaborare cu Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova, fac parte din seria de evenimente itinerante ale proiectului 100 de ani împreună. Centenarul Marii Uniri, câștigat de către Teatrul Nottara în cadrul liniei de finațare deschisă de Primăria Municipiului București, în urmă cu un an. 

În cadrul Galei Premiilor UNITEM, Premiul Președintelui UNITEM (regizorul Alexandru Grecu, Artist al Poporului),  pentru Management a fost obținut de către teatrologul Marinela Țepuș, managerul Teatrului Nottara. În cadrul aceleiași Gale, Domnului Emil Boroghină i-a fost înmânat Premiul de Excelență.  

Despre Marinela Țepuș 

Marinela Țepuș, managerul Teatrului Nottara, a absolvit Universitatea de Vest – Facultatea de Litere (specializarea Română – Rusă), la Timișoara, și Academia de Teatru și Film I.L. Caragiale (actualmente UNATC) - Facultatea de Teatru, (specializarea Teatrologie), din  București. A urmat Programul de master în domeniul științelor educației, obținând licența în Consilierea și managementul carierei în domeniul profesional și tehnic (Universitatea Politehnică din București, Departamentul pentru pregătirea personalului didactic și științe socio-umane).

A fost managerul Teatrului George Ciprian din Buzău  între 2006 și 2011, unde a organizat (sub concept propriu) opt ediții ale Galei Vedetelor – Vedeteatru. De asemenea, a realizat (sub concept propriu), începând cu 2013,  la Teatrul Nottara, cinci ediții ale Festivalului Internațional de Teatru – FEST(in) pe Bulevard.

A fost secretar literar al Teatrului Nottara din 1994 - cu o întrerupere de doi ani (iulie, 1998 – septembrie, 2001), timp în care a fost redactor la revista Scena, condusă de regretatul dramaturg și om de teatru Dumitru Solomon -, până în decembrie 2011, când a devenit directorul Teatrului. În calitate de critic de teatru a colaborat cu reviste precum: Scena, Teatrul azi, Luceafărul și cu publicații precum: Azi (suplimentul cultural Rampa), Ziarul Financiar etc. Despre Premiul Președintelui UNITEM pentru Management, Marinela Țepuș spune:  

”Premiul constituie recunoașterea unui efort continuu de a manageria la standarde înalte Teatrul Nottara, vreme de șase ani. Succesul unui teatru se consolidează în timp, iar faptul că acest lucru s-a văzut până la Chișinău, reprezintă certificarea unei munci neîntrerupte, a mea și a echipei instituției pe care o conduc. Este semnul concret că reușita noastră a depășit granițele Bucureștiului, făcându-se cunoscută la sute de kilometri distanță.

Este un premiu care mă onorează și pe care îl dedic trupei Teatrului Nottara, fără de care nu aș fi putut fi un manager apreciat. Vreau, de asemenea, să mulțumesc Primăriei Municipiului București, Doamnei Primar General Gabriela Firea, și Consiliului General al Municipiului București, care stimulează teatrele din subordinea sa, prin bugetele acordate și libertatea de creație oferită, astfel încât să putem  realiza obiective importante.”

[citeste si] 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel