Marian Cisovsky, fostul fundaș de la Poli Timișoara, suferă de scleroză laterală amitrofică - Video emoționant

Fostul fundaș al echipei Poli Timișoara, Marian Cisovsky, a ajuns la 35 de ani și suferă de o boală cumplită, scleroză laterală amitrofică. Cisovsky a jucat ultima dată pentru Viktoria Plzen, care a câştigat titlul în acest sezon în Cehia. Jucătorii i-au dedicat succesul colegului lor grav bolnav, care a evoluat în România între 2008 și 2011.

Fanii şi fotbaliștii au aplaudat îndelung apariţia pe teren a lui Marian Cisovsky şi i-au strigat numele acestuia. Fostul fundaș a urcat pe scena improvizată, unde s-a bucurat alături de jucătorii Viktoriei.

"Sunt un om dur, dar am lacrimi în ochi pentru Marian. Dacă aş putea renunţa la titlul pe care l-am aşteptat de 32 de ani pentru sănătatea lui Marian, aş face acest lucru imediat", a spus antrenorul Viktoriei Plzen, Miroslav Koubek, potrivit digisport.ro.

Problemele fostului internaţional au început în luna martie a anului trecut, când s-a accidentat la genunchi. Analizele medicale au relevat că ar avea distrofie musculară, dar, până la urmă, la începutul acestui an s-a descoperit că are ALS.

"Atunci, am încercat să contactăm jucătorul, dar nu a răspuns în niciun fel. Marian nu a spus nimănui în acea perioadă despre boală. Cu toţii ne gândim la el şi ne rugăm pentru el", a declarat un oficial al echipei.

De aceeași boală suferă și celebrul fizician Stephen Hawking, țintuit de zeci de ani în scaunul cu rotile, și care vorbește cu ajutorul unui sintetizator de voce care citește vibrațiile corzilor vocale. Stephen Hawking (73 de ani) este cunoscut pentru că a revoluționat teoria relativității, dar și pentru teoriile Universului și cea privind legea gravitației. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel