Maratonul de la Berlin - Kenenisa Bekele, la 2 secunde de recordul mondial

Atletul etiopian Kenenisa Bekele, în vârstă de 37 ani, a câştigat duminică maratonul de la Berlin, fiind foarte aproape de doborî recordul mondial în această probă, informează AFP.

Fostul "rege" al pistei, care deţine încă recordurile lumii la 5.000 m şi 10.000 m, a încheiat cursa de 42,195 km din capitala Germaniei în 2 h 01 min 41 sec, cu doar două secunde mai mult faţă de recordul stabilit în 2018, pe acelaşi traseu de la Berlin, de kenyanul Eliud Kipchoge (2 h 01 min 39 sec).

Bekele devine astfel al doilea alergător de pe planetă care coboară sub 2 ore şi 2 minute într-o cursă de maraton. În ciuda condiţiilor meteo nefavorabile, maratonul de la Berlin a confirmat că este cel mai rapid din lume, ultimele şapte recordul mondiale (începând din 2003) fiind doborâte pe parcursul perfect plat al capitalei germane.

"Sunt foarte fericit că am reuşit cea mai bună performanţă personală, iar acest rezultat îmi dă curaj pentru viitor. Însă ratarea recordului mondial pentru doar două secunde nu mă mulţumeşte, a declarat Bekele la câteva minute după ce a trecut linia de sosire.

La feminin, compatrioata sa Ashete Bekere s-a impus în 2 h 20 min 14 sec, în timp ce marea favorită, kenyana Gladys Cherono, a abandonat.

Eliud Kipchoge nu a fost prezent la ediţia din acest an a cursei de la Berlin, pregătindu-se pentru o nouă tentativă de a coborî sub 2 ore într-o cursă de maraton, pe care o va avea în luna octombrie, la Viena. El a reuşit, în 2017, pe circuitul automobilistic de la Monza (Italia), cea mai bună performanţă realizată vreodată de un alergător de maraton (2 ore şi 25 secunde), însă timpul său nu a fost omologat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel