Maia Morgenstern, povestea fiicei BOLNAVE de dor. Reacția lui Mel Gibson. "A dat mâna cu moartea! N-am să mi-o iert!"

Foto: Youtube Mihai Morar
Foto: Youtube Mihai Morar

Maia Morgenstern a vorbit despre unul dintre cele mai dificile momente din viața ei.

Maia Morgenstern este una dintre cele mai cunoscute și iubite artiste din România și este mama a trei copii: Tudor Istodor, Cabiria Morgenstern și Isadora Băltățeanu. 

Invitată în podcast-ul lui Mihai Morar, "Fain și Simplu", Maia Morgenstern a vorbit despre momentul când cea de-a doua fiică ai ei, Cabiria, s-a îmbolnăvit de dorul actriței, plecată la filmări în străinătate pentru filmul "Patimile lui Hristos".

"O sunam pe doctoriță și am întrebat-o ce boală are, e internată? Și mi-a spus: S-a îmbolnăvit de dor! A dat mâna cu moartea!

O doctoriță, un om teribil, fără panică, nu se repezea cu medicamente, cu injecții, cu intervenții, cu iubirea de mamă... dar mi-a zis: Acum e rău! Acum a trebuit internată. N-am să mi-o iert pe asta, n-ai cum să ți-o ierți chiar dacă facem greșeli, facem și am sacul plin.

Și m-a văzut Mel Gibson a doua zi... aveam teletext-ul pe frunte: Cabiria e în spital! Și mi-a spus: Bine, pleci! Astăzi pleci!", a povestit Maia Morgenstern. 

Actrița a povestit momentul în care, deși aveau foarte mult de filmat și timpul era scurt și bine gândit pentru fiecare scenă, Mel Gibson a trimis-o acasă să-și vadă fiica.

"Erau zilele scurte și era timpul împărțit pe fracțiuni de secundă și mi-a spus să plec. Am ajuns acasă și am luat-o cu mine și nu a mai avut nimic, dar stătea pe platou cu mine. A avut grijă să aibă pe cineva care s-o îngrijească, să aibă alături în momentul în care copilul avea zile bune și zile proaste, primeam timp să fiu lângă ea", a mai spus actrița. 

De unde vine numele Cabiria

Întrebată de unde vine numele Cabiria, Maia Morgenstern a spus că vine de la o prietenă a părinților ei, matematician. 

"Cabir, în limba aramaică, e unul dintre atributele Dumnezeirii și înseamnă: măreț, grandios", a spus Maia Morgenstern.

Tudor Istodor (37 de ani) și Cabiria Morgenstern (22 de ani) urmează meseria mamei lor, ambii fiind actori.

Maia Morgenstern, agresată după ce a jucat rolul Fecioarei Maria în "Patimile lui Hristos": Am fost scuipată și zgâriată

Supraviețuitor al Holocaustului, Usher Morgenstern, tatăl actriței, a fost dat afară de la catedra de Matematică, din cauza faptului că a îndrăznit să critice regimul politic de la vremea aceea.

"Mama lucra și tata stătea acasă și se ocupa de mine, pentru că fusese dat afară de la catedra de Matematici, deoarece îndrăznise să critice regimul, direct și pe față. Supraviețuise Holocaustului, nu-i mai era teamă de nimic. L-au dat afară în sensul că nu mai avea niciun fel de serviciu. Tata n-a avut pensie, n-a avut nimic. Tata n-a vrut să dea în judecată statul român, deși au venit și mi-a spus că au găsit dosarul, ar fi avut dreptul să pornească o acțiune. Tata traducea cărți, mama era cea care punea pâine pe masă, zi de zi, lună de lună, de aici era dorul de mama, pentru că mama lucra. Când avea 40 de ani, le-a lăsat pe toate în urmă, pentru a ocupa un post la Institutul de Informatică, toate erau impotriva ei, nu avea dosar bun, o chema Morgenstern, avea rude în afară, bărbatul ei fusese dat afară”, a povestit Maia Morgenstern, în podcastul lui Mihai Morar.

În 2004, Maia Morgenstern a interpretat-o pe Fecioara Maria, în filmul "Patimile lui Hristos”, regizat de Mel Gibson. Actrița a fost agresată din cauza faptului că o evreică a interpretat o figură simbolică pentru creștinism.

"Sunt bântuită de emoții și așa va fi, depind de percepția și de acceptarea celorlalți. Și-atunci ce am eu de făcut? Să mă pregătesc. Frica mi-a arătat care sunt zonele sensibile, vulnerabile, nepregătite, unde trebuie insistat, după părerea mea. Așa aș face eu, așa mi-a fost mie bine, așa m-am simțit apărată, pregătită, respectând pe cei care vin în fața mea. A fost complicat, am fost și agresată la propriu, și fizic, și scuipată, și zgâriată. Eu cred ca au fost furtuni, nedreptăți, lucruri, care m-au durut la fel de tare, poate mai mult” a mai spus Maia Morgenstern.

Citește și: Numele real al Maiei Morgenstern l-a impresionat pe Mel Gibson

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel