Urmărește emisiunea live


Maia Morgenstern, agresată după ce a jucat rolul Fecioarei Maria în "Patimile lui Hristos": Am fost scuipată și zgâriată

Sursa foto: Facebook Maia Morgenstern
Sursa foto: Facebook Maia Morgenstern

Maia Morgenstern a povestit că a fost agresată după ce a interpretat rolul Fecioarei Maria în filmul "Patimile lui Hristos”, regizat de Mel Gibson.

Supraviețuitor al Holocaustului, Usher Morgenstern, tatăl actriței, a fost dat afară de la catedra de Matematică, din cauza faptului că a îndrăznit să critice regimul politic de la vremea aceea.

"Mama lucra și tata stătea acasă și se ocupa de mine, pentru că fusese dat afară de la catedra de Matematici, deoarece îndrăznise să critice regimul, direct și pe față. Supraviețuise Holocaustului, nu-i mai era teamă de nimic. L-au dat afară în sensul că nu mai avea niciun fel de serviciu. Tata n-a avut pensie, n-a avut nimic. Tata n-a vrut să dea în judecată statul român, deși au venit și mi-a spus că au găsit dosarul, ar fi avut dreptul să pornească o acțiune. Tata traducea cărți, mama era cea care punea pâine pe masă, zi de zi, lună de lună, de aici era dorul de mama, pentru că mama lucra. Când avea 40 de ani, le-a lăsat pe toate în urmă, pentru a ocupa un post la Institutul de Informatică, toate erau impotriva ei, nu avea dosar bun, o chema Morgenstern, avea rude în afară, bărbatul ei fusese dat afară”, a povestit Maia Morgenstern, în podcastul lui Mihai Morar.

În 2004, Maia Morgenstern a interpretat-o pe Fecioara Maria, în filmul "Patimile lui Hristos”, regizat de Mel Gibson. Actrița a fost agresată din cauza faptului că o evreică a interpretat o figură simbolică pentru creștinism.

"Sunt bântuită de emoții și așa va fi, depind de percepția și de acceptarea celorlalți. Și-atunci ce am eu de făcut? Să mă pregătesc. Frica mi-a arătat care sunt zonele sensibile, vulnerabile, nepregătite, unde trebuie insistat, după părerea mea. Așa aș face eu, așa mi-a fost mie bine, așa m-am simțit apărată, pregătită, respectând pe cei care vin în fața mea. A fost complicat, am fost și agresată la propriu, și fizic, și scuipată, și zgâriată. Eu cred ca au fost furtuni, nedreptăți, lucruri, care m-au durut la fel de tare, poate mai mult” a mai spus Maia Morgenstern.

Numele real al Maiei Morgenstern l-a impresionat pe Mel Gibson

S-a născut în București, pe 1 mai 1962, într-o familie evreiască, iar destinul ei avea să o aducă pe scenă, în fața publicului. Astfel, a ales să studieze actoria la Academia de Teatru și Film între 1981 și 1985, iar apoi a jucat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț până în 1988. A apărut apoi pe scena Teatrului Evreiesc de Stat din București, după care s-a alăturat trupei de la Teatrul Național „Ion Luca Caragiale".

Îndrăgita actriță are un nume puțin cunoscut de public, numele complet fiind Maia Emilia Ninel Morgenstern.  Numele ei, Morgenstern, înseamnă în limba germană „Luceafărul de dimineață", iar acest aspect a fost luat în calcul de Regizorul Mel Gibson, atunci când i-a dat rolul Fecioarei Maria, în filmul Patimile lui Hristos.

Debutul Maiei Morgensternîn cinematografie s-a produs în anul 1983, cu filmul „Prea cald pentru luna mai", în regia Mariei Callas Dinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel