Lupta dintre campionii României la JO: acuzații de trafic cu medalii

medalie1984
medalie1984

Filiera luptelor de la Vasile Pușcașu, campion olimpic la Seul, in 1988, l-a acuzat pe campionul din 1984, Vasile Andrei, că face trafic cu medaliile obținute la Olimpiade. Pușcașu îl acuza pe Andrei că și-ar fi vândut medalia de aur. Mai mult, campionul din 1988 susține că Vasile Andrei l-a convins pe Gheorghe Berceanu să-și vândă medalia de aur cucerită la Munchen în 1972. Pușcașu afirmă că Berceanu ar fi primit doar 600 de dolari pentru medalia sa, adăugând că pe lista "traficului de medalii" a lui Andrei se află și Nicu Ginga și Constantin Alexandru, medaliați cu argint la Olimpiadele din 1976 și 1980.

Pușcașu a declarat că Vasile Andrei a vrut să vândă și medalia lui și, cel mai probabil, a și făcut-o: "Andrei a venit și la mine să-mi ceară medalia de aur pe care am cucerit-o la Seul, chipurile, pentru a o prezenta unui american. După ce m-a bătut la cap câteva luni de zile, am acceptat să i-o dau, dar când i-am cerut-o înapoi, tot timpul mă amâna. Într-un final, mi-am recuperat-o, însă am un mare dubiu. Tare mi-e că medalia pe care o am acasă este doar o copie, iar adevărata medalie a făcut de multă vreme pași peste Ocean! Am o mare strângere de inimă în legatură cu această problemă. Într-o bună zi, voi merge pentru a face o expertiză clară”, a spus campionul din 1988.

Referitor la acuzațiile aduse de Pușcașu, Vasile Andrei a susținut că reprezintă doar atacuri lansate gratuit de campionul din 1988, pentru că se apropie alegerile pentru Federația Română de Lupte. Andrei a dezmințit declarațiile lui Pușcașu, argumentând că i-am cerut medalia de la Seul pentru o expoziție în America.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel