Loredana Toma, triplă campioană europeană la Campionatele Europene de haltere

Loredana Toma, triplă campioană europeană la Campionatele Europene de haltere. Foto: @federatiaromanadehaltere / FB
Loredana Toma, triplă campioană europeană la Campionatele Europene de haltere. Foto: @federatiaromanadehaltere / FB

Șase medalii, între care trei de aur, alături de două de argint şi una de bronz, au fost cucerite, marţi, de România, la CE de haltere de la Batumi.

Loredana Toma şi Irina Lepşa au reușit să aducă României şase medalii, trei de aur, două de argint şi una de bronz, marţi, în limitele cat. 64 kg, la Campionatele Europene de haltere de la Batumi (Georgia).

Toma a câştigat trei medalii de aur, la smuls cu 111 kg, după ce a ratat ultima tentativă, la 114 kg, la aruncat cu 128 kg, după ce a irosit ultima încercare, la 132 kg, iar la total cu 239 kg. Lepşa a obţinut argintul la smuls, cu 102 kg, după ce a ratat la 100 kg, a cucerit bronzul la aruncat, cu 127 kg, iar la total a ocupat locul al doilea, cu 229 kg.

România, 12 medalii până acumItalianca Giorgia Bordignon a luat bronzul la smuls, cu 101 kg, britanica Zoe Smith a luat argintul la aruncat, cu 128 kg (a fost mai grea la cântar cu 40 de grame faţă de Toma, n. red.), iar la total a luat bronzul, cu 224 kg.

România a ajuns la 12 medalii, dintre care şase de aur, două de argint şi patru de bronz. Elena Andrieş a cucerit trei medalii de aur, la cat. 49 kg, Loredana Toma a luat trei de aur la cat. 64 kg, Irina Lepşa a luat două medalii de argint la 64 kg (smuls, total) şi una de bronz (aruncat), medalii de bronz obţinând şi Cosmina Pană (cat. 45 kg, la stilul aruncat), Cristian Marian Luca (55 kg, la smuls) şi Sorina Hulpan (cat. 59 kg, la aruncat).

România participă cu 14 sportivi la competiţia de la Batumi, care oferă puncte pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Citește și:

Medalie pentru România: Hulpan a ridicat 117 kg la CE de haltere

Super-Show la Campionatele Europene de lupte: Doi sportivi de peste 60 de ani s-au luat la trântă

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23