Super-Show la Campionatele Europene de lupte: Doi sportivi de peste 60 de ani s-au luat la trântă

Super Show la Campionatele Europene de lupte: Doi sportivi de peste 60 de ani s-au luat la trântă. foto: @frlupte / FB
Super Show la Campionatele Europene de lupte: Doi sportivi de peste 60 de ani s-au luat la trântă. foto: @frlupte / FB

Ediția aniversară, a 70-a, a Campionatelor Europene de lupte a luat startul, luni, în Sala Polivalentă din Bucureşti cu o confruntare de legendă. Un moment cu adevărat special pentru România: doi titani ai luptelor Greco-romane s-au întâlnit pe saltea - ȘTEFAN RUSU (România) și ANDRZEJ SUPRON (Polonia).

Fostul campion olimpic Ştefan Rusu l-a întâlnit, luni, pe adversarul său din urmă cu 40 de ani, polonezul Andrzej Supron, într-un meci demonstrativ disputat în deschiderea Campionatelor Europene de lupte, competiţie care se desfăşoară la Bucureşti, în perioada 8-14 aprilie.

Întâlnirea s-a încheiat la egalitate, 5-5, dar numai pentru că a fost "amicală", după cum a afirmat Ştefan Rusu la final. "M-am bucurat că ne-am întâlnit după atâta timp, ne-am adus aminte de momentele frumoase de când eram tineri. Acum s-a terminat egal, 5-5, dar numai pentru că a fost un meci amical. El e preşedinte de federaţie în Polonia, este ocupat, însă eu sunt antrenor şi sunt în formă şi la 63 de ani. Îl învingeam fără probleme, dar nu se face într-un amical", a declarat, pentru Agerpres, Ştefan Rusu.

Chiar dacă l-a învins de 14 ori în cariera sa, Rusu susţine că polonezul Andrzej Supron a fost unul dintre cei mai dificili adversari pe care i-a întâlnit. "În 1979, tot la Bucureşti, a fost un meci cu aurul pe saltea. L-am bătut atunci, dar nu a fost uşor deloc. În toată cariera eu am câştigat de 14 ori împotriva lui, iar el m-a învins de 2 ori. I-am luat aurul la Europene în 1979, aurul la Jocurile Olimpice în 1980 şi l-am învins şi în finală la Mondiale în 1982, la el acasă (n.r. - CM de la Katowice). Acum 40 de ani eram lei pe saltea, dar prieteni în afara sălii. Mă bucur că am rămas la fel", a precizat Rusu, care este şi ambasador onorific al Campionatelor Europene 2019 de la Bucureşti.

Citește și: Medalie pentru România: Hulpan a ridicat 117 kg la CE de haltere

Ștefan Rusu, campion olimpic

 

Ştefan Rusu, acum în vârstă de 63 de ani, a câştigat medalia de aur la categoria 68 de kilograme, la stilul greco-romane, în 1979, la ultima ediţie a Campionatelor Europene de lupte găzduită de România, când l-a învins în finală pe polonezul Andrzej Supron. Rusu este unul dintre cei mai titraţi luptători români, având în palmares 3 medalii la Jocurile Olimpice (1 de aur, 1 de argint şi 1 de bronz), 4 la Campionatele Mondiale (2 de aur, 1 de argint şi 1 de bronz) şi 8 la Campionatele Europene (5 de aur, 2 de argint şi 1 de bronz).

România participă cu 30 de sportivi, câte 10 la fiecare stil, la Campionatele Europene de lupte, găzduite de Sala Polivalentă din Bucureşti în perioada 8-14 aprilie. La Europenele din 2018, de la Kaspiisk (Rusia), România a câştigat cinci medalii, una de aur, una de argint şi trei de bronz.

Citește și: FCSB - Sepsi Rezultat important în lupta pentru titlu

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27