Lider PMP: USR, `pumn în gură`: Alianță cu PSD-ALDE, s-au spălat pe mâini

USR
USR

Grupurile parlamentare ale PSD, ALDE și USR au votat avizarea proiectului de buget pentru anul 2018 al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Deputatul PMP Constantin Codreanu acuză că acest lucru s-a făcut fără dezbaterea amendamentelor depuse la Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării a Camerei Deputaților și la Comisia pentru românii de pretutindeni a Senatului. 

[citeste si]

Deputatul PMP Constantin Codreanu a declarat, în intervenția sa din cadrul ședinței de avizare a Comisiilor reunite ale celor două Camere deputatul PMP: ”Asist stupefiat la crearea alianței PSD-ALDE-USR în vederea avizării proiectului de buget al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, fără discutarea amendamentelor depuse la cele două Comisii. Deputații și senatorii PMP și PNL au votat împotrivă. Credeam că USR e în opoziție. Regret profund acest comportament al distinșilor colegi, ce poate fi sintetizat folcloristic drept `pumn în gură`. USR s-a spălat în grabă pe mâini și nu a vrut să discute absolut niciun amendament. Lucru cu atât mai de neînțeles în condițiile în care au fost depuse amendamente punctuale, pe chestiuni foarte importante precum sprijinirea școlilor cu predare în limba română din Ucraina, respectarea prevederilor legale privind înființarea Muzeului Românilor de Pretutindeni, susținerea financiară a cursurilor de limba română pentru românii noștri din Diaspora, inițiative privind integrarea pe piața muncii a românilor din străinătate, acțiuni și parteneriate în domeniul cultural, educațional, mass-media, religios etc. O adevărată bătaie de joc față de românii din Diaspora, comunitățile istorice și Republica Moldova!”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel